Çin, Ulusal Blockchain Komitesinin Üyelerini Açıkladı

Çin hükümeti, endüstriyel standartların belirlenmesi üzerinde çalışacak ulusal blockchain komitesi üyelerini açıkladı.

Komite, ülkenin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı‘ndan (MIIT) Pazartesi günü yapılan açıklamaya göre, Çin teknoloji devleri Baidu ve Tencent‘in yöneticileri de dahil olmak üzere 71 üyeden oluşuyor.

Bakanlıktan yaptığı açıklamada, “Ulusal Blockchain ve Dağıtılmış Defter Teknolojisi Standardizasyon Teknik Komitesi”nin Ulusal Standartlaşma Yönetim Komitesi‘nden onay alındıktan sonra oluşturulduğunu söyledi.

Blockchain komitesine MIIT bakan yardımcısı Chen Zhaoxiong başkanlık ediyor ve Çin Halk Bankası Dijital Para Araştırma Enstitüsü’nünki de dahil olmak üzere beş başkan yardımcısı ve tüm devlet personeli bulunuyor.

Komitenin diğer üyeleri arasında Baidu, Tencent, Huawei, Peking Üniversitesi, Tsinghua Üniversitesi, Fudan Üniversitesi ve daha fazlası gibi önemli şirket ve üniversitelerden yöneticiler bulunmaktadır.

Özellikle bakanlık, 12 Mayıs 2020’ye kadar komite üyeleri hakkında kamuoyu geri bildirimi istiyor. Farklı görüşleri olan varsa bunları Bakanlığın Bilim ve Teknoloji Departmanına geri bildirim ile göndermelerini istedi.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.