Altcoin HaberleriManşetSon Dakika

2020, Gizlilik Koinlerinin Yılı Mı?

Sponsorlu İçerik

Çoğu kişi her kripto para işlemini anonim olarak değerlendirirken, durum böyle değildir. Örneğin Bitcoin, tüm işlemlere kolayca erişilebilen bir muhasebe defterine kaydedilebilir.

Teorik ve pratikte, bir Bitcoin adresini bir kişiyle ilişkilendirmek, özellikle kimlik doğrulaması gerektiren bir kripto para borsası kullandıysa, tamamen mümkündür.

Bununla birlikte, tamamen anonim bir ödeme seçeneğine ihtiyaç duyulması, gizlilik koinleri adı verilen bu tür kripto paraların yaratılmasına yol açtı.

Gizlilik Koinleri Nedir?

Hem gönderenden hem de alıcıdan gelen tüm bilgileri gizleyen paralara verilen isimdir. Gerçekleştikleri sırada işlemin tutarı hakkında herhangi bir veri sağlamazlar, hiçbir iz veya kayıt bırakmazlar.

Bununla birlikte, birçok yatırımcı gizlilik koinlerinin işlemlerinin takip edilemez olduğundan genellikle suçlular tarafından kullanıldığını düşünmektedir. Bir örnek verirsek, geçen yıl bir Norveçli multimilyonerin eşinin kaçırılmasını söyleyebiliriz. Fidye karşılığı olarak 10 Milyon Dolar değerinde Monero ödenmesini istediler.

Ancak, 2019’un 2. çeyreğinde açıklanan raporda kripto para birimlerinin yasadışı faaliyetlerin katılımı incelendiğinde benzer işlemlerin sadece %4’ünü kapsadığı belirtildi.

Dash Core’un LatAm İş Geliştirme Müdürü Ernesto Escalona:

“Son zamanlardaki olumlu fiyat hareketinin, Dash’in kripto para biriminin kullanımını sağlamak için sürekli olarak yenilikler üzerinde çalışılmasının bir yansıması olduğuna inanıyoruz. Bu yüzden en son teknolojiyi kullanmak ve gerçek çözümlere odaklanmak 2020’de önem taşıyor.”

Gizlilik koinlerinin bazıları; Monero (XMR), Dash (DASH), Zcoin (XZC), Beam (BEAM) ve Horizen (ZEN).

Örneğin, 2017 sonları ve 2018’in başlarında Monero (XMR) 500$ ‘a, Dash ise Aralık 2017’de 1.642$ ‘a ulaştı. Sonra piyasada ki düşüş ile XMR 2018’in sonlarında %92 kaybederek 42$ ‘a düşerken DASH’ın düşüşü %96 kayıp ile 63$ oldu.

Gizlilik Odaklı Koinlerin Eğilimi Geri mi Geliyor?

2018 kayıplarına karşılık son yedi güne baktığımızda XMR %10, Zcash %66 kazanç kaydetti. Zcoin aynı zaman diliminde %60 arttı. Dash %140 artışla 125$ ‘a yükselmeyi başardı ve piyasa değeri ile ilk 10 para birimine girdi.

Bu hareketler ile gizlilik koinlerinin sahneye geri dönüp dönmediğine dair spekülasyon topluluğunu oluşturdu. Önceki büyük boğa piyasası sırasında önemli bir rol oynadılar ve bazıları son artışlarını bir başkasının geleceğinin bir göstergesi olarak görüyorlar.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu