Altcoin HaberleriManşet
Trend

Bitcoin İle Beraber Yükselmesi Muhtemel En İyi 5 Kripto Para

Sponsorlu İçerik

Çin’de başlayan coronavirüs tüm dünyaya yayıldı ve Avrupa, Asya ve hatta ABD’de binlerce kişiyi etkisi altına aldı. Büyük küresel endeksler 2008’deki durgunluktan daha hızlı bir şekilde çöktü, bu durum geleneksel finans ve borsalara felaket getirdi.

Kripto paralar maalesef dışarıda bırakılmadı. 1 aydan daha kısa bir sürede piyasa değerinin yarısını kaybetti ve 150 Milyar $ silindi. Son 30 gün içinde Bitcoin değerinin % 50’sini kaybetti. Herkesin dikkatini çeken şey, düşüşün aniden gerçekleşmesiydi. Sadece 1 günde, Bitcoin % 40 düştü.

Bitcoin, değerinin önemli bir kısmını kaybeden tek kripto para birimi değildi. Bunu altcoinlerde takip etti. Ethereum, Tezos, Chainlink, Litecoin, Dash ve Binance Coin değerinin yarısını veya daha fazlasını kaybetti.

Ancak bazıları fırsatlar yaratabilir. Şu anda sadece 1 ay öncesine göre ciddi şekilde indirimdeler. Bitcoin halving etkinliğinin yaklaşması, coronavirüs krizi bittikten sonra pazarda etkileyici bir iyileşme sağlayabilir. Ve bu olursa, yatırımcılarına yüksek miktarda kar sağlayacak bazı altcoinler var.

DASH

Dash, Aralık 2018’de 158 $ fiyatıyla tüm zamanların en yüksek değerine ulaştı. Bununla birlikte, diğer tüm altcoinler gibi, iyileşmeye başlamadan önce 2019’da uzun bir ayı pazarına girdi. 2020’de DASH, son düşüşten önce 133 $‘a kadar ulaştı.

Şubat 2020’deki en yüksek seviyesinden beri, Dash şu anda 47 $ civarında işlem gördüyor ve değerinin % 50’sinden fazlasını kaybetti. Son zamanlardaki zirvesinden ani ve hızlı düştüğü için toparlanması da hızlı olabilir.

Dash, gizlilik odaklı olduğu için izlenmesi gereken altcoinlerden biri olabilir. Coronavirüsün yayılması bu konuda bazı ciddi endişeler yarattı. Bazı ülkeler coronavirüs hareketini izlemek için vatandaşlarının cep telefonlarını zaten izliyor. Bu, kriz zamanlarında uygun bir adım olarak görünse de, bazı çok ciddi gizlilik endişelerini de gündeme getiriyor. Bu çok hassas bir konu ve insanlar finansal işlemler söz konusu olduğunda da gizliliklerinin tam kontrolünü elinde tutmak isteyebilirler. O zaman DASH gibi altcoinler ciddi bir artış görebilir.

Binance Coin (BNB)

Binance Coin, dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance‘ın yerel koini. Binance Futures, işlem hacimlerinde muazzam ve sürekli bir artış görüyor ve kripto para birimi türevleri ticaret pazarına da liderlik ediyor. Yerel kripto para birimi olarak Binance Coin, çok parlak uzun ve vadeli bir geleceğe sahip olanlar arasında yer alacak gibi görünüyor.

Teknik açıdan BNB, Bitcoin‘e karşı nispeten istikrarlı davranıyor. Geçen haftanın büyük satışlarında keskin bir düşüş gösterdi, ancak iyileşmeyi başardı ve sürekli performans sergiliyor.

BNB, 38 $ ile tüm zamanların en yüksek seviyesine 2019 Haziran ayında ulaştı. 2020’de 26 $ civarında zirveye ulaştı, ancak son piyasa hareketiyle 10 $’ın altına düştü.

WazirX (WRX)

WRX, WazirX borsasının yerel kripto para birimi. Binance Launchpad‘de Şubat ayında IEO yaptı ve bir süre sonra yatırımcılarına % 600 getiri sağlayan ilk proje oldu.

WazirX, Hindistan‘ın en güvenilir kripto para borsası olarak lanse ediliyor. Hindistan, dünyanın en büyük ve en kalabalık ülkelerinden biri. En son, ülkenin Yüksek Mahkemesi kripto para yasağını kaldırdı ve bunun WRX gibi Hint merkezli projeler üzerinde büyük etkisi olabilir.

WRX, 7 Mart 2020 tarihinde 0.21 $ ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Ayrıca geçen haftaki büyük düşüşten etkilendi ve şu anda 0.09 $ civarında işlem görüyor ve değerinin yaklaşık % 50‘sini kaybetti. Bununla birlikte, son birkaç gündür istikrarlı bir şekilde performans gösteriyor ve piyasanın iyileşmesiyle beraber yatırımcılarına iyi bir gelir sağlayabilir.

Binance ve WazirX dün, Hindistan‘da kripto para birimlerinin daha fazla benimsenmesine yardımcı olmak için 50 Milyon $’lık fon oluşturduğunu açıkladı. Aynı zamanda tanınmış borsalardan biri olan Kraken, yasağın kaldırılmasının ardından ülkeye yatırım yapmayı planlıyor.

Tezos (XTZ)

Tezos, piyasa altüst olmadan önce 2020 yılının en iyi performans gösteren altcoini oldu. Birçok yatırımcı için son düşüşün XTZ‘yi ciddi şekilde indirimli fiyatlarla satın almak için nadir bir fırsat olarak görmesi muhtemel. XTZ, yıla yaklaşık 1.3 $‘dan başladı ve 1 ay önce yaklaşık 4 $‘a kadar yükseldi.

XTZ, şu anda 1.3 $‘dan işlem görüyor ve başladığı yere geri döndü. Ancak, 10. en büyük kripto para birimi olarak konumunu korumayı başardı ve temellerini sağlamlaştırdı.

Tezos bu ay üçüncü protokol yükseltmesini başarıyla tamamladı. Bu, kullanıcının gaz limitlerini artırmayı hedefliyor, yeni kullanıcıların artan sayıda akıllı sözleşme gerçekleştirmesine ve ağın yeteneklerini daha da genişletmesine izin veriyor. Coronavirüs krizi ortadan kalktığında, XTZ‘nin ilerlemeye başlaması muhtemel görünüyor.

Ethereum (ETH)

Ethereum yıllarca ikinci en büyük kripto para birimi olarak yerini korudu ve bu ETH satın almak için bile bir neden. Bu, akıllı sözleşmelerin ve merkezi olmayan uygulamaların (DApps) oluşturulması için en büyük merkezi olmayan ağ. Rekabet hızla büyüyor olsa da aktif DApps açısından en büyük olmaya devam ediyor.

Ethereum‘un da bu yıl önemli bir güncelleme görmesi bekleniyor; Ethereum 2.0. Bu, ağın mevcut Proof-of-Work (PoW) konsensüs algoritmasından yeteneklerini ve performansını arttırması gereken Proof-of-Stake‘a (PoS) geçiş yapacak.

ETH, 2018’in Aralık ayında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1.400 $‘a ulaştıktan sonra, 2020’de 289 $ ile zirve yaptı. Bu yazımız yazılırken, ETH 112 $‘dan işlem görüyor ve bu da büyüme için çok yer olduğunu gösteriyor.

Sitemizde paylaşılan analiz bilgileri bilgilendirme amacı taşıyıp, yatırım tavsiyesi içermemektedir.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu