Altcoin Haberleri

Bitcoin sert yükseldi, altcoin’ler düşmeye başladı

Sponsorlu İçerik

Bitcoin sert yükseldi, altcoin’ler düşmeye başladı. Bitcoin, yalnızca son 24 saat içinde pazar hakimiyetinin neredeyse %2 arttırdı.

Altcoin’ler çift haneli düşmeye başladı

Piyasanın mevcut durumunu belirlemek için göz önünde bulundurulması gereken en hassas metriklerden biri Bitcoin hakimiyet oranı. Bu, tüm pazara göre BTC‘nin payını ölçer. Başka bir deyişle, BTC’nin hakimiyeti azaldığında altcoin’ler yükseliyor, arttığında ise düşüyor.

Sadece son 24 saat içinde, Bitcoin tüm piyasa değerinden %2 pay aldı. Bunun ana nedeni büyük ölçüde kripto paranın aynı zaman içinde %10’dan fazla yükselmesinden kaynaklanıyor. Sonuç olarak, altcoin’ler de buna tepki olarak düşmeye başladı.

Neredeyse tüm büyük kripto para birimleri Bitcoin’e karşı kırmızı renkte işlem görüyor. En çok düşenlerden bazıları; Cardano (ADA) %16.34, Tezos (XTZ) %16.46, Chainlink (LINK) %16.56, Stellar (XLM) %16.02 ve VeChain (VET) %18.75.

DeFi coin’leride düşmeye başladı

Market değeri ile daha küçük altcoin’lere bakıldığında durum daha da kötüleşiyor. Ampleforth (AMPL) son 24 saat içinde BTC’ye karşı %25.31 oranında düştü. Swipe, Compound, Aave, Bancor ve Loopring gibi diğer DeFi projeleri ise %10 ile %15 arasında düştü.

Teknik açıdan bakıldığında, Bitcoin yavaşladığında altcoin’ler kazanımlarına devam edebilir.

Haberimizin yayına girdiği sırada Bitcoin 10.500 dolarlık tarihi direnci kırdı. 10.500 doların geçilmesiyle birlikte BTC sert bir şekilde yükseldi ve 10.950 dolara kadar çıktı. Bitcoin hakimiyet oranı ise 63.0.

Altcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu