Altcoin HaberleriManşet

C. Hoskinson: Bu yüzden 8 kurucudan 7’si Ether’den ayrıldı

Sponsorlu İçerik

Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson bir röportajda 8 kurucudan 7’sinin neden Ethereum‘dan ayrıldığını açıkladı. Ayrıca Cardano‘nun geliştirilmesinde bugüne kadar yaptığı hataları da belirtti.

Cardano kurucusu ve IOHK CEO’su Charles Hoskinson, Coinmarketcap ile yaptığı yeni röportajda 8 kurucudan 7’sinin neden Ethereum‘dan ayrıldığını anlattı. Hoskinson, Cardano‘nun bugüne kadar geliştirdiği hatalardan ve Cardano topluluğunun yakın gelecekte karşılaşacağı zorluklardan da bahsetti.

Cardano kurucusu, Ethereum‘daki ilk günlerinin, çok fazla özgürlük elde ettiği öğretici bir zaman olduğunu açıklıyor. İlk 5 yıl boyunca araştırma şirketi Input Ouput Hong Kong’u (IOHK) kurdu ve birçok değerli temasta bulundu. Bununla birlikte, şimdi pişman olduğu ve yolunu farklı bir şekilde şekillendireceği konusunda birçok karar verdi:

”Ethereum’dayken verdiğim kararların çoğunun yetersiz olduğunu düşünüyorum. Bu, insanların daha iyi, rasyonellik veya kendi mali çıkarları için birlikte çalışacaklarını düşündüğünüz harika bir örnek, ancak işe yaramazlar.”

Ayrıca, 8 kurucu ortak birlikte çalıştığı ortak bir hedef tanımlamak için Ethereum’da çalışmanın zor olduğunu açıkladı. Başlangıçta Ethereum‘da buluşan 8 geliştiriciden 7’si kendi şirketlerini kurdu ve farklı bir alanda faaliyet gösteriyor:

”Sekiz kurucusu vardı, sekizin yedisi ayrıldı ve hepsi kendi şirketlerini kurdu. Bu şirketlerin bazıları Ethereum alanında bile değil.”

Hoskinson‘a göre, kripto para endüstrisinin bir başka büyük sorunu, birçok kurucunun çok genç olması ve rasyonel kararlar verememesi, ancak sadece kendilerini ve kişisel servetlerini düşünmesi. Hoskinson‘ın açıkladığı gibi, birçok kurucu kısa sürede çok para biriktirdi ve birçok yatırımcının gözünde zengin. Bununla birlikte, bu genellikle bu insanların servetlerini hangi yöntemlerle ve nasıl kazandıklarını gözden kaçırıyor.

Icarus Daedalus’tan önce gelmeliydi

Hoskinson ayrıca geçmişte genellikle aklın rasyonel karar verme yeteneğine dayandığını, ancak birçok kararın saf nedenlerden ziyade duygusal nedenlerle verildiğini belirtti. Buna göre, bazı tahminlerinde yanılmıştı ve hedeflerini yeniden tanımlamak zorunda kaldı. Icarus‘un Daedalus‘tan önce yayınlanması gerektiğini itiraf etti, çünkü o zamanlar Haskell bir programlama dili olarak hazır değildi:

”En sevdiğim hata sadece yanlış tahmin. Açıkçası, ürün siparişi gibi birçok stratejik hata yaptım. Örneğin, Cardano ile, Dadalus’tan önce Icarus’u serbest bırakmalıydık ve muhtemelen onu uygulamak için farklı bir dil kullanmalıydık; Haskell hazır değildi.”

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu