Altcoin Haberleri

CoinGecko, İlk Çeyrek Kripto Para Raporunu Yayınladı

Sponsorlu İçerik

Dünyanın önde gelen bağımsız kripto para veri toplayıcısı CoinGecko, 2020 yılının ilk çeyrek raporunu yayınladı. CoinGecko, Binance‘ın neredeyse mevcut her metriğe hakim olduğunu buldu. Binance’ın agresif büyüme stratejisi 2020 yılının ilk çeyreğinde karşılığını aldı.

Binance Futures, türev pazarında en yüksek kazancı elde etti ve büyük bir pazar payı aldı. BitMEX‘i Bitcoin Perpetual Swap işlem hacminin en üst türev borsası olarak tahtından indirdi. Bitcoin Perpetual Swap hacim hakimiyeti %22.9’dan %38.0’a yükseldi.

Spot ticaret açısından Binance, 10 borsa arasında hacmin %50-75’ini korudu. Son olarak, web trafiği açısından Binance, en yakın spot kripto para borsalarının web sitelerine giden tüm web trafiğinin %29’una sahip, en yakın spot değişim rakiplerinden kabaca dört kat daha büyük; Bithumb, Coinbase ve Upbit.

Diğer Önemli Noktalar

  • Genel kripto para piyasa değeri COVID-19 nedeniyle %5 azaldı

2020’nin ilk çeyreğine genel olarak bakıldığında düşüş hakim oldu. İlk çeyrekte kripto para piyasa değeri %5 daraldı ve COVID-19 nedeniyle yılın başındaki tüm kazançları sildi. 12 Mart 2020 Perşembe günü Bitcoin ve birçok kripto para %40’ın üzerinde düştü.

CoinGecko’nun kurucu ortağı TM Lee:

“Bu çeyrek kesinlikle hafızalarımızdan silmek istediğimiz bir çeyrek. Dünya sadece COVID-19 salgını tarafından yıkılmakla kalmadı, geleneksel pazarlar ve kripto para piyasasında büyük kayıplar gördük. Ancak, fiyattaki her büyük düşüş kripto paraları ucuza satın alma fırsatı. İkinci çeyreğe girerken, COVID-19 durumunun azalacağını ve pazarların düzeleceğini umuyoruz.”

  • Bitcoin güvenli liman olmayabilir

COVID-19 krizi boyunca finans endüstrisinde bir soru belirdi. “Bitcoin güvenli bir liman mı?” CoinGecko araştırması, Bitcoin‘in S&P 500 ile 0.9 arasında 30 günlük bir korelasyona sahip olduğunu buldu. Hisse senetleri düştükçe, Bitcoin daha ciddi bir şekilde düştü. CoinGecko tarafından yürütülen bir Twitter anketinde, katılımcıların %63’ü Bitcoin‘in güvenli bir liman olduğuna inanıyor. Altınla karşılaştırıldığında, Bitcoin 5 yıllık pozitif bir 0.6 korelasyonu gösterdi, bu da insanların Bitcoin‘in uzun süredir benzer güvenli liman olarak yoluna devam eeceğini inanmasının önemli bir nedeni olduğunu düşündürüyor.

  • Kripto para kullanıcılarının %54’ü bankacılık sistemine güvenmiyor ve bankasız kalmaya hazır

CoinGecko tarafından yürütülen 700 kripto para kullanıcısı üzerinde yapılan bir ankette, DeFi‘yi bilen katılımcıların yarısı bankacılık sistemine güvenmedikleri için tamamen banka kullanmayacaklarını söyledi. Merkezi olmayan uygulamalar için marka bilinirliğine gelince, katılımcıların çoğu Metamask‘ı bildiğini ve ardından Kyber Network‘ü kullandıklarını söylediler. Tether, katılımcılar tarafından en popüler stabilcoin ve ardından DAI geliyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu