Altcoin HaberleriDiğerleriSon Dakika

Nicolas Maduro: ”Petrol Satışlarımız Petro ile Yapılacak”

Sponsorlu İçerik

Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro, hükümetin diital para birimi Petro‘yu vatandaşların günlük yaşamlarında nasıl kullanılacağını tanıttığını ve petrol satışlarında Petro’nun kullanılacağını duyurdu.

TASS raporuna göre, Venezuela ulusal dijital para birimi Petro’yla, petrol ve ürettiği altının bir kısmını satacak. Venezuela şu anda birçok insanın ülkeyi terk etmesine neden olan rekor bir enflasyonla karşı karşıya. Güney Amerika ülkesi Başkanı Maduro, ulusal dijital para birimi Petro’nun kabulü için çalışmalarına tam gaz devam ediyor.

Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro, Petro karşılığında demir, çelik, petrol, alüminyum ve altının bir kısmının satışı için sözleşmeleri zaten imzaladıklarını söyledi. Venezuela Cumhurbaşkanı’na göre, hükümet dijital para birimini günlük yaşama başarıyla entegre ediyor.

Venezuela mali krizle mücadele ediyor

Şu anda, Venezuela tarihin en kötü hiperenflasyonundan biriyle karşı karşıya. Venezuela’nın küresel ticarete girmesini yasaklayan ABD hükümetinden de yaptırımlarla karşı karşıya. Otoriter Başkan, hiperenflasyonla mücadele etmek için ulusal dijital para birimini kullanmayı zorluyor. Ulusal dijital para vatandaşlara verildi ve değeri ülkede üretilen 1 varil petrol fiyatıyla desteklendi. Daha önce cumhurbaşkanı, ülke ekonomisini canlandırmak için Petro destekli çeşitli fonlar açılacağını duyurdu.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu