Altcoin HaberleriDiğerleriManşet

AB, IOTA’yı önemli bir yenilikçi olarak seçti

Sponsorlu İçerik

IOTA, Nesnelerin İnterneti’nin araştırılması, daha da geliştirilmesini, serbest ekonomi ve endüstride olası kullanımı için çok sayıda finansman programına katıldı. Giderek daha fazla şirket, IOTA Tangle’nin potansiyelini tanımakta ve bu yeni yenilikçi teknolojiyi kendi iş süreçlerinde kullanmaktadır.

AB, IOTA’yı seçti

CityxChange, 80 milyar Euro’nun üzerinde finansman hacmine sahip AB Horizon 2020 araştırma programının bir parçası olarak 2018’de IOTA ile başladı. IOTA’nın ana görevlerinden biri, tüketicilerin ve üreticilerin ticaret yapabileceği merkezsiz bir enerji ticareti pazarının geliştirilmesidir.

IOTA Vakfı, yerel enerji piyasalarının nasıl kurulabileceğini ve böylece pozitif enerji blokları ve bölgelerinin (PED’ler) uzun vadede Akıllı Şehirde uygulanabileceğini araştırmak için Powel (Fayda Analizi), smartmpower (Akıllı Enerji Şebekeleri) ile işbirliği yaptı. Büyük hedef, geleceğin kenti, insanların desteği olmadan tamamen özerk bir şekilde faaliyet gösterebilmesidir.

IOTA’nın teknolojisi, enerji sayaçlarının otomatik olarak iletişim kurmasını ve önemli bilgilerin alışverişini sağlar. Enerji merkezsiz bir şekilde talep edilebilir ve sunulabilir. Tüm süreçler Tangle aracılığıyla gerçekleştirilir. Bu nedenle pazar, herhangi bir aracı olmadan tamamen merkezsiz şekilde çalışır.

Karmaşık olan enerji ticareti alanına ek olarak IOTA, e-mobilite alanında da geniş kapsamlı görevler üstlenmektedir. Bir M2M / IOT bulut altyapı şirketi olan FourC ile işbirliği yapıyor. İşbirliği içinde IOTA, kullanıcıların farklı ulaşım sağlayıcıları aracılığıyla çok modlu yolculuklar için rezervasyon yapabilmesini araştırıyor. Ve MIOTA ile otomatik olarak ödeme yapmasına olanak tanıyan bir altyapı geliştirme üzerinde çalışıyor.

IOTA, tüm ödemeleri sorunsuz ve kusursuz bir şekilde işlemek için MAM ödeme kanalları aracılığıyla doğru alıcılara dağıtan kesintisiz bir sistem sunmaktadır. Trinity cüzdanı, kullanıcıların işlemlerini kolayca yönetebilmeleri ve MIOTA’larını güvende tutabilmeleri için kullanılır.

Avrupa Birliği, sunulan araştırma projesinde IOTA’yı önemli bir yenilikçi olarak ödüllendirdi.

İnovasyonun itici gücü: IOTA

IOTA veya Tangle’ın referans aldığı patent sayısı 188’e yükseldi. Patentler, aralarında Bosch, Siemens, Ford ve Volkswagen gibi teknoloji devlerinin de bulunduğu toplam 76 farklı şirket var. Yakın zamanda, Siemens, son derece hassas veriler içeren bir veri tabanında IOTA kullanımı için patent aldı.

Altcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu