Altcoin HaberleriDiğerleriSon Dakika

Afgan Hükümeti İle Fantom Ortak Oldu!

Sponsorlu İçerik

Fantom’un akıllı sözleşme platformunun çeşitli kritik halk sağlığı girişimlerinde kullanılması için Afgan Halk Sağlığı Bakanlığı ile 28 Kasım 2019 tarihinde anlaşma imzalandı. Bunlar arasında sahte ilaçların tespit edilmesinin yanı sıra Blockchain bazlı hastane sağlık kayıtları ve elektronik hasta sağlık kayıtlarını oluşturulmaktadır.

İlaç sektöründe sahtecilik küresel bir sorun ve özellikle de gelişmekte olan ülkelerde yaygındır. Dünya Sağlık Örgütü tahminlerine göre, gelişmekte olan ülkelerde satılan ilaçların yaklaşık yüzde 11’inin sahte olduğu ve bunun yüksek ölüm oranlarına neden olmaktadır.  Halen, Afganistan’daki sahte uyuşturucu ticareti milyar dolarlık bir endüstridir.

Blockchain teknolojisi, sahte ilaçların tedarik zincirine girme riskini azaltma fırsatı sunuyor. Bu nedenle, Afgan Halk Sağlığı Bakanlığı Fantom’u, her ilacın Blockchain’in de kayıtlı kendine has bir özelliğine sahip olduğu bir tedarik zinciri çözümü için görevlendirdi. Bu çözüm, Bakanlığın ilaçları üreticiden son hastaya kadar izlemesini sağlayan şeffaflığı ve izlenebilirliği arttırır.

Benzer şekilde, Blockchain, genellikle birden fazla hastaneye ve diğer sağlayıcılara dağıtılan hasta tıbbi ve sağlık bilgileriyle parçalanan tıbbi kayıtların elden geçirilmesi için önemli bir potansiyel sağlar. Sağlayıcılar arasında kayıtların paylaşılması zor olabilir ve sonuçta bakımın hızını ve kalitesini tehlikeye atabilir.

Blockchain‘e dayalı ülke çapında bir kayıt sistemiyle, hastanın tüm tıbbi geçmişi tek bir kullanıcı hesabına atanabilir. Fantom ayrıca, Afganistan nüfusuna hizmet etmek için böyle bir çözüm geliştirmek için Bakanlıkla birlikte çalışacak.

Fantom CIO Michael Kong:

“Afganistan’daki hastaların günlük yaşamlarını iyileştirmeye yardımcı olmaktan heyecan duyuyoruz. Blockchain, uyuşturucu ve elektronik sağlık kayıtlarının sahteciliğinin, doğru insanlar tarafından doğru sebep için kullanılması durumunda dağıtılmış muhasebe teknolojisinin neler yapabileceğinin mükemmel bir temsili olduğuna inanıyoruz.”

Fantom ortaklığı, Afganistan’da ilk kez Blockchain teknolojinin bir devlet kurumu tarafından kullanıldığına işaret ediyor. Birçok işletme uygulamasında özel veya izin verilen Blockchain kullanılmasına rağmen, Fantom bir genel Blockchain’dir. Bu nedenle, bu ortaklık, açık kaynaklı defter kullanımının kamu ve özel sektörden artan bir kabulünü göstermektedir.

Afgan Halk Sağlığı Bakanı Ferozuddin Feroz:

“Halk Sağlığı Bakanlığı’nın Blockchain teknolojisi uygulaması, çalışmalarımıza şeffaflık, hız ve verimlilik kazandıracak.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu