Altcoin HaberleriDiğerleri

Alibaba ve Mastercard VeChain tabanlı platform geliştirecek

Sponsorlu İçerik

Alibaba ve Mastercard, tedarik zincirini doğrulamak ve izlemek için VeChain Blockchain’ine dayanan bir platform geliştirecek. Platform, ürünleri ve Mastercard Provenance’ı işlem doğrulama defteri olarak izlemek için VeChainThor Blockchain’ini kullanacak.

Avustralya yerel haber kaynaklarına göre, Mastercad ve Alibaba, APAC Provenance Council (APC) ile ortaklığını derinleştirmeyi planlıyor. Her iki şirket de Avustralya’da üretilen yiyecek, şarap ve ihracatın izlenmesini kolaylaştıracak bir platform geliştirmek ve başlatmak için güçlerini birleştiriyor. Platform, ürünleri izlemek için VeChainThor Blockchain’ine dayanacak. Ayrıca işlem doğrulaması için ana defter olarak Mastercard Provenance kullanacak.

APAC Provenance Council, Asya Pasifik Ekonomik Bölgesi’nde gıda tedarik zinciri ve finansmanı için bir konsorsiyumdur. Temel hedefi, kıtalar arası etkin finansal ekosistem oluşturmak. Blockchain teknolojisini uygulamak için ana ortağı VeChain‘dir. Platform, Mastercard ve Alibaba’nın ödeme sistemi Alipay ile yerel çiftçilere ve yetiştiricilere ödemelerini kolaylaştırmak için finansman sunacak.

VeChain, Mastercard ve Alibaba Avustralya’da ihracatı kolaylaştıracak

Mastercard, Alibaba tarafından geliştirilen ve VeChainThor Blockchain’ine dayanan platformun amacı Avustralya ve Çin arasındaki ihracat olacak. Bu iki ülke arasındaki ihracat açısından ticari ilişkinin yıllık 76 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. Ancak, iki ülke arasındaki Covid-19 salgını ve giderek artan siyasi gerilimler bu rakamı etkileyebilir. Bu anlamda platform, Avustralya’nın ihracatını çeşitlendirmesine izin veren bir çözüm olabilir.

Avustralya hükümeti yol haritası, Blockchain teknolojisini tarımsal tedarik zincirini geliştirmek için temel bir çözüm olarak tanımladı. Bu nedenle, eski Blockchain Avustralya şefi Nicholas Giurietto, APAC Provenance Council’ın oluşumunu tarım sektöründe şeffaflık, verimlilik ve tedarik zinciri yönetimi açısından önemli bir adım olarak övdü.

Blockchain Avustralya ve Gıda Çevikliği Kooperatif Araştırma Merkezi (CRC) şu anda APAC Provenance Council’ı destekleyen iki kurum. Hükümet menşeli olan iki kurum da APC aracılığıyla yerel üreticileri desteklemek için Blockchain teknolojisini kullanmayı amaçlıyor. Ayrıca, APAC Provenance Council, CRC’nin onaylanmasıyla kilit ortakların desteğini güvence altına aldı. Geçtiğimiz hafta Kellogg, Mars, Coles, NAB, JBS ve IAG gibi büyük şirketler, pandemiden sonra kullanılacak iş modelini yeniden icat etmek için VeChainThor tabanlı çözümleri finanse etmek için APC’ye 10 milyon dolarlık bir yatırım yapmak için katıldı.

Altcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu