Altcoin HaberleriDiğerleriManşet

Araştırma şirketine göre, YFI değerinin çok altında!

Sponsorlu İçerik

Araştırma şirketi Messari, 13.666 dolarlık fiyatına rağmen YFI‘nin merkeziyetsiz finans (DeFi) sektöründeki en ucuz token’lerden biri olduğunu iddia ediyor.

Lansman sırasında sıfır değerli bir token olacak şekilde tasarlanan YFI, kripto para piyasasında en çok beğenilen varlıklardan biri haline geldi. Yearn.finance’ın yönetim token’i olan YFI, son 30 günde %330.6’lık artışla 13.666 dolara yükseldi. Ayrıca, 20 Ağustos’ta 16.600 dolara kadar yükseldi ve Bitcoin fiyatını geçti. Araştırma şirketi Messari, YFI’nin hala DeFi pazarında en ucuz token’lerden biri olduğunu tahmin ediyor.

YFI, en düşük değerli ikinci DeFi token’i

Yearn.finance protokolü, yield farming mekanizmasını sanayileştirmeyi amaçlamakta. Bu şekilde, yatırımcılar, sektördeki en yüksek getiriye sahip en iyi platformları bilmenin karmaşık sürecinden geçmek zorunda kalmadan fon yatırmak ve en yüksek getiriyi elde etmek için platformu kullanabilir.

Messari’nin analisti Ryan Watkins, YFI’nin şu anda yıllık 21 milyon dolarlık getiri ürettiğini açıkladı. Analist, buna dayanarak yearn.finance’ın piyasa değeri (390 milyon dolar) ile YFI’nin fiyat satış oranının 20x olduğunu belirtti.

Gösterge, bir varlığın kazancına göre ne kadar değerli olduğunu karşılaştırır. Aşağıda görülebileceği gibi, bu oran LUNA’dan sonra DeFi sektöründe en düşük ikinci oran. Fiyat satış oranının düşük olması, bir varlığın değerinin az olduğuna dair bir göstergedir. Buna karşılık, Curve Finance’ın CRV’si 1568x fiyat satış oranına sahip. Bu, tokenin aşırı değerli olduğunu gösteriyor.

messari analisti: YFI fiyat satis orani

Messari araştırmacısının analizi, YFI fiyatının daha da yükselebileceğini gösteriyor.

YFI’nin fiyatının artmasının bir başka nedeni de, yearn.finance’ın bir sigorta projesi başlatması. Yinsure.finance projesi, bir token sigortası getirmeyi hedefliyor. Projenin başarısına bağlı olarak, yeni yatırımcılar, yatırımlarının garanti altında olduğunu gördüklerinde DeFi sektörüne girebilirler.

Altcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu