Altcoin HaberleriDiğerleriManşetSon Dakika

Bir Ülke Daha Dijital Para Kervanına Katıldı!

Sponsorlu İçerik

Resmi basın açıklamasına göre, Bahamalar Merkez Bankası bugün itibariyle Exuma‘da Bahama Doları‘na bağlı dijital para birimini denemeye başlayacak. Merkez bankasına göre pilot program 2020‘nin ilk yarısına kadar Abaco‘ya kadar genişlemesi planlanıyor.

Project Sand Dollar‘ın nasıl çalışacağını özetleyen belgede, Merkez Bankası pilot program ilerledikçe, eş zamanlı olarak dijital para birimi için yeni düzenlemelerin geliştirilmesini teşvik edeceğini ve özellikle veri koruma standartları etrafında tüketici korumasını güçlendireceği paylaşıldı. Ayrıca banka dışı ve yurtiçi ödeme sistemine doğrudan katılımına izin verecek reformlarında ilerlemesi amaçlanıyor.

Bahamalar Merkez Bankası ilk olarak 2018′de dijital para biriminin geliştirilmesini araştırdığını açıkladı. Mart 2019’da Merkez Bankası, dijital parayı geliştirmek için ana teknoloji sağlayıcısı ve ödeme çözümleri sağlayıcısı NZIA Limited‘i seçti.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu