Altcoin HaberleriDiğerleri

Cardano, Shelley’in ilk bloğunu oluşturdu

Sponsorlu İçerik

Cardano, uzun zamandır beklenen yükseltmesi Shelley ana ağını başlatmaya bir adım daha yaklaştı. Özel bir beta sürümünde Shelley Blockchain‘inin ilk bloğunu oluşturdu. Bu aslında, ana ağa geçtiğinde oluşturulacak Genesis bloğunun test sürümü.

Cardano‘nun mühendislik müdürü Duncan Courts, ilk bloğun yaratıldığını duyurdu. Cardano‘nun kurucusu Charles Hoskinson, haberi bugün bir tweet’le doğruladı.

Hoskinson Twitter’da bloğun Shelley’in başlatılmasının “arkadaşlar ve aile” arasında üretildiğini açıkladı.

Yakın tarihli bir videoda Hoskinson, Shelley‘in birkaç aşamada yayınlanacağını açıklamıştı. Birincisi, bugün Shelley‘in ilk bloğuyla başlayan kapalı test aşamasıydı. Bunu, kullanıcıların görevdeki Byron Blockchain‘inden Shelley‘e yükseltme yapmalarını sağlayacak bir “hybrid phase” takip edecek.

Bundan sonra, mainmet ana ağına geçilecek. Bu, herkesin paralarını ağda staking yapmasına, aynı zamanda Blockchain‘i korurken ve bunun için ödüller kazanırken onları teminat olarak kilitlemesine izin verecek.

Cardano kısa süre önce Daedalus adlı ana cüzdanının ilk versiyonunu piyasaya sürdü. Güvenli ADA işlemlerini güçlendirmek için tasarlanan cüzdan, sonunda Cardano Blockchain üzerine inşa edilen token’ları destekleyecek. Ayrıca, Cardano ekosistemi için gelişmiş hız ve güvenlik sağlamayı amaçlıyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu