Altcoin HaberleriDiğerleriManşet

Chainalysis artık Zcash ve Dash işlemlerini takip ediyor

Sponsorlu İçerik

Blockchain analiz firması Chainalysis, gizlilik odaklı kripto paralar olan Zcash (ZEC) ve Dash‘ın araştırılmasına destek eklediğini açıkladı. Chainalysis’e göre, bu kripto paralar günlük ticaret hacminde 1.5 milyar doları temsil ediyor ve ekosistemdeki en popüler gizlilik odaklı kripto paralardan ikisi.

Bu kripto paraların gizlilik özellikleri var, ancak bunların etkinliği yalnızca nasıl çalıştıklarına değil, aynı zamanda kullanıcılarının bunları nasıl kullandıklarına da bağlı. Diğer bir deyişle, bir kullanıcı Zcash ile bir işlem yaparsa ve gizlilik özelliklerinin nasıl kullanıldığını bilmiyorsa, işlemleri tıpkı Bitcoin, Ethereum veya diğer kripto para kullanıyormuş gibi izlenebilir.

Chainalysis, Dash’ın Wasabi gibi bazı Bitcoin cüzdanlarının kullandığı CoinJoin protokolüne benzeyen PrivateSend işlevselliğini inceledi. Bu hizmet, kullanıcıların kimliğini gizlemek için bir kullanıcı havuzunun işlemlerini karıştırıyor. Bu şekilde, kullanıcılar gönderdikleri miktarın aynısını alırlar, ancak paralar diğer fonlarla harmanlanır. Bu şekilde, bir kullanıcı kimliğini gizleyebilir ve işlemlerini izlemeyi zorlaştırabilir.

Bu anlamda Chainalysis, Dash’ın PrivateSend işlevinin diğer kripto para birimleri tarafından kullanılan diğer karıştırma hizmetlerinden farklı veya daha iyi olmadığını iddia ediyor. Chainalysis’in bulduğu tek avantaj, Dash’ın PrivateSend özelliğinin karıştırma hizmeti için ücret almaması.

Öte yandan Chainalysis, Zcash‘in gizlilik özelliklerini de inceledi. Araştırma firması Zcash‘teki işlemleri izleyemese de, gizlilik özelliklerinden tam olarak faydalanmayan kullanıcıların etkinliğini izleyebiliyor. Gizlilik odaklı kripto para, isteğe bağlı olan ve birçok cüzdan tarafından desteklenmeyen korumalı işlem olarak bilinen bir sistemi kullanıyor.

Dash yalnızca %0.7 gizlilik özelliğini kullanıyor. Zcash için işlemlerinin sadece %14’ü korumalı bir adres kullanıyor, ancak kullanıcılar hata yaptıkları için sadece %6’sı tamamen korumalı. Sonuç olarak, Chainalysis’e göre, bu Zcash işlemlerinin sadece %0.9’unu oluşturuyor.

Diğer altcoin haberleri için enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu