Altcoin HaberleriDiğerleriManşet

Charles Hoskinson’dan Cardona Eleştirilerine Videolu Yanıt

Sponsorlu İçerik

IOHK CEO‘su Charles Hoskinson, Cardano‘yu programlara ve teslim tarihlerine uymamakla suçlayan eleştirmenlere yeni bir video güncellemesi yayınladı. Hoskinson‘a göre, Cardano kripto para alanındaki en devrimci proje olacak. Son 5 yılın araştırılmasıyla, ilk kez Proof of Stake ve ölçeklenebilirlik sorununu çözdü.

Hoskinson, bir sonraki adım olan Byron Reboot‘un serbest bırakılmasının sadece bir yükseltme değil, 18 aylık sıkı çalışmanın sonucu olduğunu açıkladı. Ek olarak, IOHK her zaman şeffaflığından ve her zaman Cardano’nun bilimsel yaklaşımından bahsetti.

Charles Hoskinson:

”Cardano başladığında çok dürüsttü. Bilimsel bir proje olduğumuzu söyledik. Bilimsel bir proje, bilim ve bilimin öngörülemez olduğu ve zaman alacağınız anlamına gelir. Cardano asla başka bir kripto para birimi oluşturmak için kayıt olmuş bir proje değil. 3000 konuşma arasında sadece bir ses olduk. Ve nasıl ilerleyeceğiz? Cardano, bunun tüm endüstri üzerinde bilimsel özen gösterecek yükleri taşıyacak bir proje olacak.”

Hoskinson‘ın belirttiği gibi Cardano, sıfırdan başladı. 18 aylık çalışmadan sonra IOHK, Byron Reboot‘un piyasaya sürüleceği noktaya geldi.

Sorun, Hoskinson‘a göre, son kullanıcıların devrimci ve tamamen yeni icatların arkasındaki zor, uzun süredir devam eden geliştirme çalışmalarını görmemesi. Ancak Byron Reboot yükseltmesi ile bu değişecek. Bundan sonra gelen her şey; Shelley, Goguen, Basho ve Voltaire kullanıcılar tarafından görülebilir ve şimdiye kadar yapılan araştırma çalışmalarını temel alacak.

Charles Hoskinson:

”Bizim için bu, tarihimizdeki en önemli bilimsel ve araştırma projesinde başarılı olduğumuz anlamına geliyor.”

Hoskinson ayrıca IOHK‘nın muazzam ve sayısız engelleri aşması gerektiğine dikkat çekti. Örneğin, Cardano’nun Byron Reboot geliştiricileri, tüm kütüphaneleri gözden geçirerek, Javascript ve WebAssembly ile birlikte çalışabilirlik sorunlarını çözerek Haskell programlama dilini optimize etmek zorunda kaldılar.

Buna ek olarak, Cardano topluluk katılımında da büyük adımlar attı. Sadece 100 gün önce, IOHK dışındaki hiç kimse bir Cardano düğümünün nasıl çalıştığını bilmiyordu. Hoskinson‘a göre, şimdi ağı IOHK‘dan ve yüzlerce stake havuzundan bağımsız olarak işletebilen 1.000’den fazla insan var. Nihayetinde, Cardano bugüne kadarki geliştirme çalışmaları ile tüm kripto para endüstrisinde devrim yapıyor.

Charles Hoskinson:

”Sistemimizin her bileşeninde devrim yaptık. Proof of Stake’i çözdük. Bu önemsiz bir şey değil. Sektörümüzün en zor sorunu ve biz bunu 5 yıllık bir zaman diliminde çözdük. Ayrıca istediğimiz ölçüde ölçeklendirme yaptık. Saniyede 1 milyon işleme ulaşmak istiyorsak oraya gidebiliriz. Bunu nasıl yapacağımızı anladık.”

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu