Altcoin HaberleriDiğerleriManşet

Cowrie, Stellar Lumens Destekli Ödeme Koridorunu Açtı

Sponsorlu İçerik

Kripto para borsası Cowrie, Nijerya için Stellar Lumens tarafından desteklenen bir ödeme koridorunu açtı. Ödeme koridoru için USD, EUR, CNY, XLM ve BTC karşılığında mevcut olan NGNT tokeni kullanılacak.

Kripto para borsası Cowrie‘nin teknik direktörü Gbubemi Agbeyegbe, platformun çalışması ve Nijerya için Stellar Lumens tabanlı ödeme koridoru hakkında bir sunum yaptı. Sunum, Stellar Lumens Vakfı (SDF) tarafından finanse edilen bir dizi web seminerinin parçası. Web seminerlerinde, SDF çeşitli projelerin kullanım durumları ve Stellar Lumens (XLM) ile ilgili son gelişmeleri ve çalışmalarını paylaştı.

Cowries teknik direktörü, Stellar Lumen platformunda NGNT tokenini yayınladığını duyurdu. NGNT tokeni Cowries platformunu Nijerya Bankalararası Ödemeler Sistemine (NIBSS) bağlar. NIBSS‘ne bağlı olduğundan, Cowrie platformu ülkedeki tüm bankalara erişebiliyor ve bu sayede ulusal bankacılık sistemini Stellar Lumens ağına bağlayabilir.

Ayrıca, NGNT tokeni ulusal para birimi Naira‘ya bire bir oranında eşit. Cowrie‘ye göre, token kullanıcılarına değerleri değiş tokuş yapmak ve depolamak için merkezi olmayan bir yol sunuyor. Cowrie’nin amacı, kullanıcıların Stellar Lumens ağını kullanarak “paralarının kontrolünü ele geçirmek” için kullanmalarını sağlamak.

Cowrie hızı nedeniyle Stellar Lumens ağını seçti. teknik direktöre göre, Stellar Lümens‘deki işlemler 1 ile 3 saniye sürüyor, bu da çok düşük maliyetler ve büyük esneklik sağlıyor. Buna ek olarak, Stellar Lumens ağı, Ethereum gibi diğer ağların aksine, tokenlerin kolayca verilmesini sağlayacak. Stellar Lumens ağında verilen tokenler, ihraç edildikten hemen sonra değiştirilebilir.

Cowrie platformunu kullanmak için, kullanıcıların Stellar Lumens‘in yerel tokeni XLM‘yi satın alması gerekiyor. Daha sonra Stellar’ın merkezi olmayan borsalarından herhengi birinde XLM‘lerini NGNT’ye dönüştürmelidirler. Daha sonra, kullanıcılar Nijerya‘daki tüm bankalara erişebilirler.

Square CEO‘su Jack Dorsey gibi kripto para endüstrisinde tanınan birçok kişi, Afrika‘nın Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin benimsenmesi için gelecekte önemli bir rol oynayabileceğini belirttiler. Cowrie gibi platformlar XLM ve XRP gibi ödeme çözümleri sunarak rakiplerine göre avantaj sağlayabilir. Böylece, diğer şirketlerin de kripto paraları benimsemesine neden olabilir.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu