Altcoin HaberleriDiğerleriManşetSon Dakika

Digibyte Kurucusundan Stabilcoin Adımı Geldi!

Sponsorlu İçerik

Digibyte kripto para biriminin kurucusu Jared Tate, Digibyte Blockchain ağında merkezi olmayan bir stabilcoin Digidollar yapmayı planladığını duyurdu. Jared Tate ayrıca piyasada bulunan diğer merkezi stabecoinleri de eleştirdi.

CTO ve Digibyte blockchain ağının kurucusu:

“DigiDollar’ı yapma zamanı geldi. DigiByte Blockchain’in de USD stabilcoin piyasaya süreceğiz.”

Jared, merkezi kripto borsalarını birkaç kez acımasızca eleştirdiği için kripto topluluğunda tartışmalı bir kişilik olarak tanınıyor.

Jared Tate, stabilcoinlerin, banka hesabındaki para ile desteklemeyi vaat eden merkezi bir grup tarafından kontrol edildiğini belirtti. İnsanlar bu merkezi gruplara güvenmek zorunda. Ayrıca bu merkezileştirilmiş grupların dijital token basmaya devam eden merkez bankaları olarak görev yaptığını belirtti. Jared, Digidollar ile bireylerin kendi banka hesaplarıyla kendi stabil paralarını gerçek zamanlı olarak destekleyebilecekler. Merkezi yapıyı ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Jared Tate, merkezi olmayan stablecoin eleştirilerine de cevap verdi. Digidollar gibi merkezi olmayan bir stabilcoin inşa ederek, fiattan uzaklaşmaya çalışmadıklarını, ancak bunun daha fazla insanı getirmek için ara bir adım olduğunu ve gerçekten verimli DEX sistemleri için buna benzer bir şeyin gerekli olduğunu söyledi. Bankalar ayrıca dijital para birimleri kullanan kişilere API erişimini engellemeye karar verebilir. Dahası, AML ve KYC de ele alınması gereken şeylerdir.

Tüm ağın nasıl çalışabileceği ve %100 verimli olamayacağı konusunda birçok eleştirmen var. Bununla birlikte, kripto para alanında stabilcoin için yeni bir merkezi olmayan öneriye sahip olmak çok olumlu.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu