Altcoin HaberleriDiğerleriManşet

DigiByte yüzde 51 saldırısına maruz kalabilir!

Sponsorlu İçerik

DigiByte, ay boyunca %300 oranında yükseldiği için Nisan ayında tüm dikkatleri üzerine çekti. Bununla birlikte, yakın tarihli bir analizde, bilinmeyen bir varlığın DigiByte‘ın beş konsensüs algoritmasının ikisini tekelleştirmeye başladığını ve teorik olarak ağa %51’lik bir saldırıyı nispeten kolay bir şekilde başlatabildiğini gösteriyor.

Reddit’te yayınlanan ayrıntılı bir analize göre, bilinmeyen bir madenci üstün madencilik donanımı kullanarak Digibyte‘ın madencilik algoritmalarının iki havuzu Skein ve Qubit‘i tekelleştirmeye başladı ve yüz binlerce dolar değerinde Digibyte çıkarmayı başardı. Bu, şu anda DigiByte ağının %40’ının tehlikeye atıldığı anlamına geliyor. Madenci, faaliyetleri diğer madencilerden yaklaşık üç kat daha yüksek bir oranda yürütüyor.

DigiByte, Proof-of-Work konsensüs algoritmasına dayanan bir ağ. 2013 yılında piyasaya sürüldü ve diğer kripto para birimlerinin aksine Scrypt, SHA256, Qubit, Skein ve Groestl gibi beş farklı madencilik algoritması kullanıyor. Sözde, bu, ağın merkezsizliğini artıracak.

Sonuç olarak raporda; ”ağın %51’ine ulaşması için tek yapması gereken, NiceHash üzerinde birkaç 100 dolar değerinde hash gücü kiralamak.”

Reddit kullanıcısı, analizi Charlie Lee’nin yöntemini kullanarak yaptığını belirtti.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu