Altcoin HaberleriDiğerleri

Giderek daha fazla şirket IOTA’nın farkına varıyor

Sponsorlu İçerik

Bir patent analiz aracına göre, IOTA‘ya Ford veya Bosch gibi 76’dan fazla farklı kurumdan 181 patentte referans verildi. Bu, IOTA ve Tangle teknolojisinin birçok ekonomik sektör ve amaç için geniş bir uygulama potansiyeline sahip olduğunu gösteriyor.

Bitcoin’den farklı olarak IOTA, Blockchain teknolojisine değil, veri yapısı yönlendirilmiş asiklik grafiği (DAG) matematiksel konseptine dayanan Tangle teknolojisine dayanıyor. IOTA ayrıca Nesnelerin İnterneti (IoT) ve makineden makineye işlemler (M2M) için yeni bir standart olma vizyonuna sahip. Yeni bir araştırma, birçok şirketin IOTA’nın potansiyelini zaten tanıdığını ve patentlerinde IOTA’ya referans verdiğini gösteriyor.

Muhtemelen en iyi bilinen yatırımcı ve patent başvurusu sahibi Alman teknoloji devi Bosch. Şirket 2018’de bilinmeyen miktarda MIOTA satın aldı ve IOTA tabanlı bir ödeme sistemi için patent başvurusunda bulundu.

Bosch’un yanı sıra Siemens, dağıtılmış veritabanı sistemindeki işlemleri gerçekleştirmek için olası bir temel olarak IOTA’ya hitap eden çok sayıda patent başvurusunda bulundu. Siemens, IOTA’ya atıfta bulunan veya teknolojisini çeşitli teknik çözümler geliştirmek için olası bir temel olarak adlandıran toplam 15 patent başvurusu yaptı.

IOTA patent izleyicisine göre, 76’dan fazla farklı kurum tarafından IOTA veya Tangle teknolojisinden 181 kez bahsedildi veya referans alındı. En son patent, 18 Haziran’da otomobil devi Ford’dan geliyor. Patent, veri iletimi sırasında IOTA’ya referans verilen dinamik bir trafik kontrol sisteminden bahsediyor.

”Kontrolör, araçtan durum bilgisi göndermek ve diğer araçlardan durum bilgisi almak üzere programlanmıştır. Taşıt ve diğer taşıtlar için, aracın ve diğer taşıtın gelecekteki beklenen yollarına dayanarak çekişmeli bir yol alanı belirlemek. Bir blockchain dizinine benzer şekilde, işlemler IOTA protokolündeki Tangle gibi bir işlem grafiğinde saklanabilir.”

Ayrıca, Turku Üniversitesi, geleceğe yönelik bir sektör olan Mobile Edge Cloud Computing’e bakan ve 43 kez IOTA’ya referansta bulunan yeni bir araştırma makalesi yayınladı. Özete göre, bu hem Nesnelerin İnterneti’ni hem de özerk işletim sistemlerini etkileyecek geleceğe yönelik bir araştırma alanı.

”Mobile Edge Computing (MEC) ve yeni nesil hücresel ağlar, akıllı ve otonom sistemlerin bağlanma şeklini değiştirecek. Bu, Nesnelerin İnterneti’nden otonom mobil robotlara kadar çok çeşitli alanları etkileyecek.”

Bu veriler, IOTA’nın büyük bir potansiyele sahip olduğunu ve giderek daha fazla şirketin Tangle teknolojisinin fırsatlarını tanıdığını gösteriyor.

IOTA finansal sistemde de kullanılabilir

IOTA, Tangle yoluyla veri taşımasından çok, finansal sistemde de kullanılabilir. GoShimmer’da yakın zamanda uygulanan yeni Coloured Coins özelliği, varlıkların Tangle’de yayınlanmasına izin veriyor. Bu, örneğin IOTA’nın dijital euro için bir temel oluşturmasına izin verebilir. Yakın gelecekte, Tangle üzerinde akıllı sözleşmeler yapmak da mümkün olacak, bu nedenle IOTA, tıpkı Ethereum gibi, şirket sektörü için bu özelliği sunacak.

Diğer altcoin haberleri için enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu