Altcoin HaberleriDiğerleriManşet

Hacker Grubu, Bitcoin’den Monero’ya Geçiş Yaptı

Sponsorlu İçerik

Sodinokibi Ransomware‘in arkasındaki ekip, artık Bitcoin yerine Monero ile ödeme alacaklarını açıkladı. Ayrıca, gizlilik odaklı kripto paranın TOR ile birleştirmenin, ödemelerin izlenmesini neredeyse imkansız hale getireceğini belirttiler.

Sodinokibi Ransomware‘in arkasındaki meşhur grup şimdi Monero gizlilik parasını Bitcoin yerine birincil ödeme yöntemi olarak kabul ediyor. Yakın tarihli bir rapora göre, ekip XMR kullanmanın kolluk kuvvetlerinin bunları izlemesini zorlaştıracağına inanıyor.

Ekibin yaptığı açıklama:

“Anonim bir tarayıcı olan Tor ve Monero’nun kombinasyonu, bir kişinin finansal aktivitesini polis ve devlet kurumları için tamamen görünmez hale getirebilir. Reklamlarımızın gizliliği ve güvenliği konusunda son derece endişeliyiz, bu yüzden Bitcoin’den Monero’ya zorunlu geçiş yaptık.”

Kısa süre sonra Bitcoin‘i ödeme aracı olarak da tamamen kaldıracaklar.

İlginç bir şekilde, popüler kripto para savunucusu John McAfee yakın zamanda suçluların zaten gizlilik paraları kullandığını söyledi.

Yeni yılın ilk günlerinde aynı ekibin Londra merkezli Travelex şirketi için kötü amaçlı bir sistem saldırısı başlattığını da belirtmek gerekiyor. Sonuç olarak, döviz firması yaklaşık 2.3 milyon dolar fidyeyi Bitcoin ile ödemek zorunda kaldı.

Sodinokibi veya REvil saldırılarını gerçekleştirerek, fidye yazılımı operatörleri kuruluşlara sızar ve önemli bilgileri şifreler. Daha sonra, mağdurların verilere erişim sağlaması için genellikle kripto para aracılığıyla bir fidye ödemesini talep ediyorlar.

TOR Ve Gizlilik Odaklı Kripto Paralar

Geçen yıl, Europol açık kaynaklı yazılım TOR ve gizlilik odaklı kripto paralar arasındaki tam kombinasyon hakkında bir web semineri düzenledi ve başka bir araştırmada birleştirilmiş verimlilikleri konusunda uyardı.

“Şüpheli TOR ve gizlilik paralarının bir kombinasyonunu kullandığından, fonları izleyemedik. IP adreslerini takip edemedik. Yani yolun sonuna geldik. Bitcoin Blockchain’in de ne olursa olsun göründü ve bu yüzden makul ölçüde uzağa gidebildik. Ancak Monero Blockchain ile soruşturmanın sona erdiği nokta buydu. Bu, şüphelinin fonları Bitcoin veya Ethereum’dan Monero’ya taşımaya karar verdiği birkaç durumdan birine klasik bir örnek.”

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu