Altcoin HaberleriDiğerleriManşet

Hoskinson, Ether ile değil, Cardano ile özdeşleşmek istiyor

Sponsorlu İçerik

IOHK CEO’su Charles Hoskinson, Ethereum‘dan ayrıldıktan sonra kurduğu proje ile tanımlanmak istiyor. Hoskinson, yaklaşık 5 yıl önce Ethereum‘un gelişiminin bir parçası olmayı bıraktı. O zamandan beri, Ethereum‘un yaratıcısı Vitalik Buterin ile ilişkisinde gerginlik yaşıyor.

IOHK CEO’su Charles Hoskinson, Twitter hesabında kripto para medyasına bir mesaj gönderdi. Hoskinson, Ethereum‘un ortak yaratıcısı olarak anılmak istemediğini, bunun yerine Cardano‘nun yaratıcısı olarak özdeşleşmeyi tercih ettiğini, çünkü en çok zaman ayırdığı projenin bu olduğunu açıkladı.

Charles Hoskinson:

”Bir gün kripto para medyası Ethereum’un kurucu ortağı kullanmayı bırakacak ve Cardano’dan bahsedecek. Ve bu gerçekten iyi bir gün olacak. Tüm hayatım boyunca, Cardano’dan daha fazla gurur duyduğum hiçbir projeye bu kadar çaba göstermedim.”

IOHK‘un web sitesine göre Hoskinson, 2013 yılında Bitcoin Vakfı‘nın eğitim komitesinin kurucu başkanı oldu ve Kripto Para Araştırma Grubunu kurdu. Bu organizasyonlardaki çalışmaları ile Vitalik Buterin ile tanıştı ve Ethereum‘un 8 kurucu üyesinden biri oldu.

Ancak Hoskinson‘ın proje için farklı bir vizyonu vardı ve Buterin ile anlaşmazlıklar yaşadı. Bunun sonucunda Hoskinson Haziran 2014’te Ethereum‘dan ayrılma kararı aldı. Bir süre sonra Hoskinson, Ethereum ekibinin eski bir üyesi olan Jeremy Wood ile birlikte Cardano şirketin ana projesi olan IOHK‘u kurdu.

Buterin ve Hoskinson arasındaki gerilim, projeden ayrılmasından bu yana devam ediyor ve birçok durumda bu halka açık olarak yapıldı. Her ikisi de kendi projelerinin üstünlüğünü savundu.

2020’de Ethereum ve Cardano gelişimi

Kripto para pazarı için son birkaç ay zor geçmesine rağmen, Cardano ve Ethereum gelişmeye devam ediyor. Hoskinson tarafından belirtildiği gibi, IOHK ekibinin 18 ay süren çabalarından sonra Cardano, Byron Reboot‘u başarıyla konuşlandırdı. Cardano’nun geliştirilmesinde önemli bir kilometre taşı olan Byron Reboot, Shelley ana ağının başlatılmasına doğru büyük bir adım.

Bu anlamda Cardano, ana ağ için Daedalus 1.0.0‘ı da başlattı. Cardano cüzdan güncellemesi, kullanıcı deneyimini önemli ölçüde artıran bir dizi geliştirmeye sahip. Örneğin, cüzdanın senkronizasyon süresi 9 ile 14 saatten sadece bir buçuk saat ile 50 dakika arasına düştü.

Ethereum, yaklaşık 3 ay aktif olması gereken Topaz test ağını başlattı. Topaz, Ethereum‘dan Ethereum 2.0‘a geçişte önemli bir kilometre taşı. Topaz, başlatıldığında Ethereum 2.0 ana ağının sahip olacağı yapılandırmayı kullanacak. Ağ testinin sonuçları pozitif olursa, Ethereum 2.0‘ın 0 faz aşaması, Ethereum‘un doğumunun 5’inci yıl dönümü olan 30 Temmuz’da serbest bırakılacak.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu