Altcoin HaberleriDiğerleriManşetSon Dakika

IBM Görev Zamanlama Sisteminde IOTA Kullanılacak

Sponsorlu İçerik

Teknoloji devleri tarafından benimsenmeye gelince, Blockchain sektörünün şampiyonu IOTA. 2019 yılında çözümler için Siemens, Intel ve Blackberry tarafından kullanılmaya başlandı. 

IOTA tokenleri Nesnelerin İnterneti (IoT) içindeki birçok kavram ve çözümde kullanılıyor. Bu teknolojinin hızla gelişmesiyle, IOTA gerçek dünyadaki işletmeler söz konusu olduğunda daha sık gündeme gelmeye başladı.

Bugün IBM, “Nesnelerin İnterneti (IoT) Cihazları için Görev Planlama Sistemi” başlıklı uygulaması için, US20190373051A1 patent başvurusu gerçekleştirdi. Google Patentler sistemine bakıldığında, bu uygulamanın ilk olarak 2018 yılında IBM tarafından sunulduğu görülüyor.

Bizim için özellikle ilgi çekici olan şey, IOTA’nın bu konsepte dahil edilmesidir. Duyumlara göre, IoT sistemleri kullanıcılarının bazı görevleri düzenlemek için cihazlarına token atayabileceklerini söylüyor. Ayrıca, bu kripto varlıklarının alım satım fonksiyonları bu teknoloji tarafından kullanılacaktır.

IOTA, Nesnelerin İnterneti’ne olan ilgiden kurtulmaya çalışan şirketler tarafından yaygın olarak kullanılmakta. 2019 yılında patentlerde Siemens AG, Blackberry Telecom ve Intel Corporation tarafından IOTA tokenlerinden bahsedildi. Şu anda 44 şirketten 111 patent başvurusu yayınlandı.

IOTA ekosistemi araştırmacıları, şirketler tarafından patent başvuruları yoluyla IOTA’nın benimsenme sürecini analiz etmek için istatistik aracı geliştirdiler. Tüm patentlerin istatistiklerine göre, son 365 gün içinde yaklaşık %77′si yayınlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu