Altcoin HaberleriDiğerleriManşet

ICON (ICX), Yeni Algoritmasını Tanıttı

Sponsorlu İçerik

3 yıllık araştırma ve geliştirmeden sonra, Güney Kore’nin en büyük kripto para projesi ICON (ICX), Blockchain’inin performansını artıran yeni konsensüs algoritması olan Loop Fault Tolerance 2.0‘ı (LFT2) resmi olarak tanıttı.

Ağustos 2017’de kurulan ICON, Güney Kore’nin en büyük ve en tanınmış kripto para projesi. Şirket, özerk çevrimiçi toplulukları ve gerçek dünyadaki özel girişimleri birbirine bağlayan hibrit bir Blockchain ağı kurmayı hedefliyor.

ICON şu anda en çok kullanılan 8. Blockchain ve dünyanın dört bir yanından 120 onaylayıcı ile tamamen merkezsizleştirilmiştir. LFT2‘nin bu yılın sonunda uygulanması planlanıyor.

LFT2 whıte paper’ı Github’da yayınlandı. Bu, bir Güney Koreli ekibin ilk kez Blockchain teknolojisinin en önemli bileşeninde başarılı bir şekilde yenilik yapması özelliği de taşıyor.

Şirkete göre, kripto para birimleri, tüm işlemleri güvenilir bir şekilde doğrulamak için konsensüs algoritmalarına dayanan dağıtılmış sistemler tarafından destekleniyor.

Günümüzde en popüler kripto para birimlerinden ikisi olan Bitcoin ve Ethereum, yavaşlığı ve yüksek enerji tüketimi nedeniyle eleştirilen Proof-of-Work (PoW) konsensüsünü kullanıyor.

ICON ekibi tarafından yapılan açıklamada:

“EOS (Pipelined) ve Cosmos (Tendermint) gibi daha yeni kripto para birimleri arasında çeşitli Practical Byzantine Fault Tolerance (PBFT) konsensüsü popüler oldu. LFT2, iki temel gereklilik olan güvenlik ve canlılıktan ödün vermeden ölçeklenebilirlik ve ağ bant genişliği alanlarında PBFT’ye göre performans iyileştirmeleri gerçekleştirdi.”

En basit ifadeyle, PBFT tabanlı algoritmalar, bir blok için fikir birliğine ulaşmak için çok sayıda mesaj alışverişi gerektiriyor.

LFT2‘nin, PBFT tabanlı konsensüs algoritmaları için gerekli olan mesaj trafiğini güvenlik ve canlılıktan ödün vermeden 3 adımdan 2 adıma düşürdüğü belirtiliyor. Ağ yükünü azaltarak oylama daha hızlı yapılabiliyor, genel verimi artırıyor ve ağ gecikmesini azaltıyor.

ICON Vakfı Konseyi üyesi ve ICON projesinin kurucusu Min Kim:

“LFT2 ile yaptığımız başarılardan gurur duyuyoruz. Bu tek başına ICON’un neden en iyi Güney Kore projesi olduğunu açıkça gösteriyor. Ancak, önümüzde hala çok iş var. ICON bir zamanlar Güney Kore’in Ethereum’u olarak adlandırıldı. O zamandan beri çok yol kat ettik. LFT2, ICON ve Güney Kore’nin artık Ethereum gibi küresel Blockchain projelerinde kafa kafaya yenilik yapma teknik becerisine sahip olduklarının kanıtı.”

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu