Altcoin HaberleriDiğerleriManşet

Intel, sis hesaplama çözümü için IOTA Tangle’a işaret ediyor

Sponsorlu İçerik

Yakın zamanda yayınlanan bir patentte Intel, IOTA Vakfı‘nın Tangle teknolojisine atıfta bulunuyor ve bunu sis hesaplama için olası bir uygulama olarak tanımlıyor. Patente göre, Tangle teknolojisi araçlardaki IoT cihazları arasındaki iletişim için kullanılabilir.

Geçen hafta ABD’nin en büyük şirketlerinden biri olan ve dünyanın en büyük yarı iletken çip üreticisi Intel Corporation, bu yıl 10 Şubat’ta yeni patentini Avrupa Patent Ofisi’ne sundu. Patent, kablosuz iletişim alanını ve özellikle araçtan diğerine (V2X) iletişimi desteklemek için uç bilgi işlem teknolojilerini kapsıyor. Uç hesaplama alanında, patent IOTA‘nın Tangle teknolojisini olası bir uygulama olarak tanımlıyor.

Intel‘in patentte belirttiği gibi, mobil araç iletişimlerinde “sürüşü daha güvenli hale getirmek, trafik akışını iyileştirmek, enerji tüketiminin verimliliğini artırmak ve emisyonları azaltmak için uygulamalar / hizmetler” önem kazanmakta. Bu hizmetler, araçlar arasında ve araçlar ile bulut arasında büyük miktarda veri aktarımını kolaylaştırmak için bir veya daha fazla ağa bulut bilgi işlem bağlantıları gerektiriyor. Ancak, mevcut standartlar ölçeklenebilir değil.

Intel‘in belirttiği gibi, Automotive Edge Computing Consortium (AECC), uç bilgi işlem (edge computing) kullanarak araçlar ve bulut arasında büyük miktarda veri göndermek ağı ve hesaplama kapasitesini artırmak için yeni bir standart geliştiriyor. Ancak Intel‘e göre AECC’nin sistem mimarisinde “ağ destekli mekanizmalar” bulunmuyor.

Çözüm IOTA Tangle

Çok miktarda veri, araçlarda çok sayıda Nesnelerin İnterneti (IoT) tarafından üretilir. Daha yüksek ağ ve bilgi işlem kapasitesi elde etmek için sis hesaplama prensibi, IoT cihazlarının bir ağı olan IoT kullanılabilir. Bu, tüm verilerin merkeze kadar tam mesafe kat etmesi gerekmediği anlamına geliyor, bu da gecikmeyi ve işlem sürelerini azaltıyor. Intel‘e göre, bazı uygulamalarda IOTA Tangle kullanılabilir.

”Sis, bulut bilişim işlevselliğini veri üreticilerine ve tüketicilere daha yakın hale getirmek için mekanizmalar içerir; burada çeşitli ağ aygıtları kendi mimarileri üzerinde bulut uygulama mantığı çalıştırır. Sis, OFC, OCF tarafından yayınlanan spesifikasyonlara uygun olarak kurulabilir. Bazı düzeneklerde sis, IOTA Vakfı tarafından tanımlandığı gibi IOTA Tangle kullanılabilir.”

Diğer altcoin haberleri için enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu