Altcoin HaberleriDiğerleriManşet

IOTA, Avrupa bulut projesi GAIA-X’te kullanılabilir

Sponsorlu İçerik

IOTA, Avrupa bulut projesi GAIA-X’te kullanılabilir. Bosch, birkaç gün önce Avrupa bulut projesi GAIA-X’e katılımlarıyla ilgili bir güncelleme yayınladıktan sonra, IOTA Tangle’ın kullanılabileceğine dair söylentiler ortaya çıktı.

Küresel bir şirket olan Bosch’un IOTA Vakfı ile yakınlığı uzun zamandır biliniyor. Örneğin, Bosch, risk sermayesi kolu Robert Bosch Venture-Capital (RBVC) aracılığıyla IOTA Vakfı’na 2017’nin başlarında yatırım yaptı. Vakfa katılmak için bilinmeyen miktarda MIOTA satın aldı. Ayrıca Bosch, IOTA’yı referans alan birkaç patent başvurusunda bulundu.

Yaklaşık bir ay önce Bosch, IOTA’nın adıyla anılmadığı, ancak DAG teknolojisi ve temel değerlerinin açıklandığı Blockchain ve Dağıtılmış Defter Teknolojisi (DLT) hakkında bir video yayınladı ve büyük bir heyecan yarattı. IOTA’nın kurucu ortağı David Sønstebø video hakkında yorum yaptı ve Bosch’un teknolojiyi tanımasından çok memnun kaldı.

IOTA, Bosch aracılığıyla Avrupa bulut projesine dahil olabilir

Bosch ile IOTA Vakfı arasında belirli bir proje üzerine yapılacak bir işbirliği hakkındaki son söylentiler ve spekülasyonlar, gerçekleşmesi durumunda öncekilerin hepsini gölgede bırakabilir. Şu anda IOTA topluluğunda tartışıldığı gibi, IOTA’nın teknolojisi, Bosch bağlantısı üzerinden Avrupa bulut projesi GAIA-X’te kullanılabilir.

Haziran 2020’de genişletilmiş bir proje aşamasına giren projeye şu anda yedi Avrupa ülkesinden ve Avrupa Komisyonu’ndan temsilciler katılıyor. GAIA-X, Amazon, Microsoft, Google ve IBM gibi ABD bulut devlerine karşı güvenli ve güvenilir bir alternatifi temsil eden yeni bir veri altyapısı oluşturmayı amaçlıyor.

Sonuç olarak, veri egemenliği Avrupa şirketlerine iade edilecek. Bu amaçla, sorumlu aktörler, Avrupa’daki birçok küçük ve büyük şirketin sunucu kapasitelerinden oluşan ve işbirliğine dayalı olduğu kadar rekabetçi bir veri ağı geliştirmek istiyorlar.

Bosch şu anda GAIA-X’te iki rol oynuyor. Bir yandan Bosch, endüstri, binalar ve mobilite alanlarında yenilikler geliştirmek için dijital altyapıyı kullanıyor. Öte yandan Bosch, teknolojik uzmanlığı ile katkıda bulunuyor.

Altcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu