Altcoin HaberleriDiğerleriManşet

IOTA, Coronavirüs İzleme Uygulaması Geliştirdi

Sponsorlu İçerik

IOTA topluluğu, coronavirüs salgınının yayılmasını önlemek için bir izleme uygulaması geliştirdi.

Dünyanın dört bir yanındaki kripto para ve Blockchain projeleri, coronavirüs ile savaşmaya ve teknolojinin nasıl yardımcı olabileceği konusunda çözümler bulmaya çalışıyor. Örneğin, Cardano Vakfı, ”Folding@Home” yazılımı aracılığıyla bir çare bulmaya çalışan araştırmacılara bilgisayarlarından bilgi işlem gücü sağlayarak dünya çapında “Folding@Home” kampanyasına katılıyor.

Almanya’daki IOTA topluluğu ise, Alman hükümeti tarafından başlatılan çevrimiçi bir hackathon “WirVsVirus” kapsamında, IOTA topluluk üyeleri TrackCovidCluster uygulamasını geliştirdi. Uygulama, karantinada olan kişilere uygulanmasının yanı sıra, enfekte kişilerin bulunduğu yere kadar kişilerin izlenmesini sağlayan Çin, Güney Kore ve Tayvan‘da yayınlanan uygulamalardan ilham alıyor.

Enfekte olmuş bir kişiyle temasta bulunan herkesin hızlı ve kararlı bir şekilde coronavirüsü kontrol altına almaya yardımcı olabilir.

TrackCovidCluster, potansiyel olarak enfekte olmuş kişilere bir risk uyarısı almak için ilgili kişi verilerini IOTA Tangle‘de anonim olarak depolayarak bu sorunu çözmeye çalışıyor. Tüm vatandaşların hareket profillerini kullanmak gerekli değil. Bunun yerine, iletişim bilgileri sadece tespit edilen bir enfeksiyon durumunda ortaya çıkıyor. Geliştiricilere göre, sistem aynı zamanda ulusal sınırlar arasında ölçeklenebilir.

Coronavirüs testi pozitif olan kişiler, uygulamayı diğer vatandaşlarla anonim olarak paylaşmak için kullanabilir. Virüs bulaşmamış kişiler, virüs bulaşmış kişilerin yakınında olup olmadıklarını öğrenmek için uygulamayı kullanabilirler. Buna ek olarak, bir kullanıcıya yeni virüs bulaşırsa uygulama, son 14 gün içinde virüs bulaşmış kişinin yakınında olan tüm kullanıcıları otomatik olarak uyarıyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu