Altcoin HaberleriDiğerleri

IOTA, envanter ve üretim yönetimininde fayda sağlayabilir

Sponsorlu İçerik

Araştırmacı Titlie Chatterjee, akıllı IOTA tabanlı bir envanter ve üretim yönetiminin üretim israfını büyük ölçüde azaltabileceğini açıkladı. Bu, şirketlerin çevreyi korurken kaynaklarını daha etkin kullanmalarını sağlayacak.

Dünyanın dört bir yanındaki şirketler sürekli olarak kendi üretim süreçlerini optimize ediyorlar, böylece üretimde maliyet ve zaman tasarrufu sağlıyorlar. Çalışanlar genellikle işten çıkarılıyor ve şirketler faaliyetlerini üretim maliyeti daha düşük başka ülkelerde yapıyor. Ancak, etkili üretim ve stok yönetimi önemli faydalar sağlayabilir. Yeni bir analize göre, IOTA bunun için uygun teknoloji olabilir.

Yeni bir analizde, Hindistan’da 1988 yılında kurulan 1200 Hintli ve uluslararası IT şirketini içeren NASSCOM‘un önde gelen araştırmacısı Titlie Chatterjee, şirketlerin üretim atıklarını azaltmak için kullanabileceği teknolojileri inceledi. IOTA‘nın tüm gereklilikleri karşıladığı sonucuna vardı. Chatterjee, IOTA ve Tangle teknolojisinin verimli envanter yönetimi için bir temel oluşturabileceğini söyledi.

Ayrıca IOTA, üretim sürecindeki karmaşık tesisler için akıllı takip ve izleme çözümlerine olanak tanıyor. Eksiksiz bir izlenebilirlik sistemi sayesinde sahte ürünler erken tespit edilebiliyor ve sorunsuz geri çağırma işlemleri gerçekleştirilebilir. Chatterjee’ye göre, IOTA, Nesnelerin İnterneti (IoT)’inde mikro işlemleri etkinleştirerek ve güvenliği sağlarken veri depolama için IDoT‘de (Nesnelerin Kimliği) bir aracı olarak hareket ederek tüm veritabanı yönetim sistemini değiştirme ve kayıt tutma potansiyeline sahip.

Toplanan veriler gerçek zamanlı olarak değerlendirildiğinden ve hemen uygun ayarlama önlemleri alınabildiğinden, Tangle teknolojisini kullanarak gerçek stok akışı herhangi bir zamanda düzeltmek mümkün. Mikro dönüşüm yoluyla, belirli bir olaya ulaşıldığında veya bir eşik değeri aşıldığında siparişler tamamen otomatik olarak yürütülebilir.

IOTA toplanan tüm bilgilerin karışmaya karşı korumalı olarak depolanmasını ve başka hiçbir üçüncü taraf sistemi kullanamayacak şekilde saklar ve bu nedenle tüm kaynaklar tek bir havuzdan olacak şekilde tanımlanmasını sağlar.

Titlie Chatterjee:

”Avantaj, IOTA destekli çözümde, herhangi bir özel bilgi rakiplerle paylaşmadan müşterilere güvenli bir bilgi güncellemesi ve varlıkların geri gönderilmesini sağlayan farklı eski sistemlerle entegrasyon gerektirmeyen çözümde yatıyor.”

IOTA kullanarak üreticiler, birçok bileşeni ve üretim malzemesini tam zamanında sipariş edebilir, böylece maliyetleri ve üretim atıklarını azaltabilir. Bu özelliklere ek olarak, IOTA etkili atık minimizasyonu için birçok üretici tarafından deneniyor ve birçok avantaj sunuyor.

Sektör devi Bosch, 2018’de IoT kullanılabilecek IOTA tabanlı bir ödeme sistemi için patent başvurusu yaptı. Bosch, IOTA‘nın yaygın olarak kullanılacağını öngörüyor ve tüm endüstri dallarında devrim yaratabilecek merkezi olmayan bir kimliğin geliştirilmesini araştırıyor.

Diğer altcoin haberleri için enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu