Altcoin HaberleriDiğerleri

IOTA Kurucu Ortağı Zimmetine Para Geçirmekle Suçlanıyor!

Sponsorlu İçerik

IOTA’dan Sergey Invancheglo kurucu ortağı David Sønstebø‘u zimmete para geçirmekle suçluyor. Anlaşmazlık, mevcut fiyatlarla 7.7 Milyon Dolar değerinde 25.000.000 MIOTA ⁠olduğunu iddia ediyor.

Come from Beyond” takma adlı Sergey Ivancheglo, onunla kurucu ortak David Sønstebø arasında bölünmeyi duyurmak için Twitter‘a gitti. Anlaşmazlık, 2014 yılında David Sønstebø ile kurulan ve IOTA projesinin öncüsü olan, dağıtılmış bir bilgi işlem donanım şirketi olan JINN Labs’ın finansmanı ile ilgili soruları içeriyor gibi görünüyor.

#IOTA topluluğuna artık David Sønstebø ile çalışmadığımı ve 25 Ti’mi ondan almak için avukatlarla iletişim kurduğumu bildiriyorum. Kendi yararına ve benimkine karşı harekete geçmemi sağlamak için iotaları aktarmayı reddediyor.

Şirket, IOTA’nın donanım bölümüne yakından bağlı ve bir bilgisayar çipinin standart iki durum yerine üç durumu kullanabileceği üçlü bir mikroişlemci üzerinde çalışıyor.

Tesadüf bu ya, anlaşmazlığın zamanlaması Sønstebø‘nun gizli proje hakkındaki soruları cevaplamayı planlamasından sadece bir gün önce.

Ivancheglo, Ağustos 2018’de daha önce Nxt‘yi oluşturan IOTA Vakfı yönetim kuruluna katıldı. Bir yıldan az bir süre sonra Ivancheglo IOTA Vakfı‘ndan ve yönetim kurulundan istifa etti.

Sızan bir konuşmada IOTA‘nın kurucu üyeleri arasındaki yansımalar ortaya çıktı. 2018’de Sergey Ivancheglo, kurucu Dominik Schiener’in yetenekleri hakkında bir “güvenoyu” verdi ve istifa etmesini istedi. İddiaya göre, IOTA Vakfı’ndan ayrıldıktan sonra Ivancheglo, sanal oyunlar üreten bir şirket olan Paracosm’u başlatmak için IOTA‘sını sattı.

Bir yıl sonra, Ivancheglo‘nun hala IOTA için yaptığı çalışma konusunda bir anlaşmazlık ortaya çıktı. David Sønstebø, “6 yıldır onunla çalışan biri olarak anlaşmamızı onurlandıramamış olması benim için oldukça şaşırtıcı,” dedi.

Suçlamalara yanıt olarak Sønstebø şu açıklamaları yaptı:

“IOTA çok olgun ve gerçek dünyada, tüm protokolün VR-MMO şirketine uymasını isteyen biri tarafından tek başına rehin tutulması için çok fazla ivme var. Benim için üzücü bir gün, ama IOTA için harika bir gün. ”

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu