Altcoin HaberleriDiğerleriManşet

IOTA merkezli projenin ilk testi başarıyla gerçekleşti

Sponsorlu İçerik

IOTA merkezli CityBot projesinin ilk testi başarıyla gerçekleşti. Uluslararası faaliyet gösteren mühendislik hizmetleri grubu olan EDAG Engineering Group AG ve IOTA Vakfı bir süredir birlikte çalışıyor. En heyecan verici proje şüphesiz Eylül 2019’da Uluslararası Otomobil Fuarı’nda (IAA) tanıtılan CityBot. CityBot, güvenli iletişim ve ödemeler için IOTA‘yı kullanan özerk bir araç.

Yeni bir videoda EDAG, lojistik süreçleri otomatik hale getirmek ve çeşitli görevleri devralması için CityBot’un yeteneklerini havalimanın da gösterdi. Apronda, CityBot bagaj ve daha büyük nakliye için taşıma aracı olarak kullanılabilecek.

CityBot, 7/24 çalışma yeteneğine sahip, özerk ve çok işlevli. Buna ek olarak, tüm hizmetleri tek bir yazılım platformunda gerçek zamanlı izleme ile zamanında teslime izin veriyor. Havaalanında kullanıldığında CityBot’un avantajları hakkında EDAG web sitesinde şunları belirtmekte:

”CityBot: Üstün özellikler, maksimum karlılık ve verimlilik. Malların hedefe zamanında teslimi, mükemmel zamanlama ve gerçek zamanlı süreç takibi. Bunun yanı sıra, otomatik bir faturalandırma sistemi ve ONE yazılım platformunda eksiksiz hizmet entegrasyonu. Ayrıca kazaların, hataların ve emisyonların azaltılmasına yardımcı oluyor.”

EDAG’den Johannes Barckman’ın geçen Aralık ayında açıkladığı gibi. bir sonraki gerçekçi adım CityBot’un 2023’te havaalanlarında veya diğer kapalı, halka açık olmayan ortamlarda test edilmesi. Bu bağlamda, EDAG, asfalttaki trafiği otonom araçlarla tam otomatikleştirmek için birkaç Alman havalimanıyla görüşüyor. Mevcut yol haritasına göre, 2025 yılında havaalanlarında yarı-kamu testi uygulanacak. Ve 2030 yılına kadar CityBot, halka açık alanlarda kullanılacak.

IOTA’nın rolü

CityBot konsepti içinde IOTA, makineler arasında veri aktarımı ve ödeme protokolü olarak hizmet vermektedir. Ücretsiz yapısından dolayı, IOTA Tangle bir veri aktarım protokolü olarak hizmet etmeyi amaçlıyor. Böylece araçlar otomatik olarak iletişim kurabiliyor ve veri alışverişi yapabiliyor. Öte yandan IOTA, hizmetlerin ödenmesi için mikro ödemelerde de kullanılabiliyor.

Altcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu