Altcoin HaberleriDiğerleri

IOTA merkezli şirket, çevre & iklim korunması için çalışıyor

Sponsorlu İçerik

BIOTA, IOTA Tangle‘da çevre ve iklim koruma ile mücadelede destekleri için bireylere ve şirketlere sertifikalar verecek. Bu şekilde BIOTA temiz bir çevreye katkıda bulunmak ve sürdürülebilirlik konusunda farkındalık yaratmak istiyor.

BIOTA, birkaç hafta önce Almanya‘da, Deposy projesi (plastik atıkları yeniden tanımlama) üzerindeki çalışmaları ile bilinen bir dernek olarak kaydedildi. BIOTA e.V. sürdürülebilir bir üyelik yoluyla projeyi destekleyen tüm şirketlere ve özel kişilere IOTA Tangle ile bir sertifika verecek. Bunun amacı, çevre ve iklim korumasını teşvik etmek ve sürdürülebilirlik konusundaki farkındalığı desteklemek.

BIOTA, yeni teknolojiler alanındaki uygulamaları teşvik ederek çevre ve iklim korumasını geliştirmek istiyor. Bu, insanların bilincinde doğayı israftan arındıran ve uzak tutan prototiplerin ve teknolojilerin geliştirilmesini içeriyor. Derneğin mevcut ana projesi Deposy‘nin geliştirilmesi.

Deposy projesinin programcıları, atıkları ayırmak için parasal bir teşvik yaratmayı amaçlayan bir ödül sistemi geliştirdiler. Bu sistemde, ürünlere CO2 ayak izi ve Tangle gibi diğer özelliklerle daha fazla ürün bilgisi depolayan özel bir QR koduyla sağlanıyor. Normal depozitonun üzerine, atığı veren kişiye ek olarak küçük bir miktar daha ekleniyor.

Ödemeler MIOTA ile yapılacak ve doğrudan bir IOTA cüzdanına gönderilecek. Diğer işbirliği ortakları aracılığıyla fiat para çevirmek ve tutarı bir banka hesabına transfer etmek de mümkün. Son zamanlarda BIOTA, proje için son derece önemli olan ölçeklenebilirlik alanında bir atılım gerçekleştirdi.

Paket başına 50 gram olarak hesaplanan sadece bir ton plastik atık, benzersiz bir kimlikle donatılması gereken 20.0000 paketle sonuçlanıyor. Birkaç milyon ton atıkla, büyük bir ölçeklenebilirlik gerekli. Deposy, bu soruna bir çözüm olarak İşlem Dışı Zaman Algoritmasını (NTA) geliştirmiştir. NTA kullanılarak herhangi bir sayıda ürün kimliği oluşturulabiliyor.

İlk testleri gerçekleştirildi, böylece sunulan gelişme endüstriyel ölçekte kullanıma hazır. İlk olarak kullanılabilir bir prototip 2020’nin sonuna kadar hazır olması bekleniyor. Ayrıca, QR kod tanıma, yapay zeka ve katılımcı aktörlerle bilgi alışverişi için bir API geliştirilecek.

MIOTA’nın fiyatı son 24 saat içinde %12.35 artarak 0.2068 dolara yükseldi. 575 milyon dolarlık bir piyasa değerine sahip olan IOTA, dünya çapında en büyük kripto para birimleri arasında 24. sırada yer alıyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu