Altcoin HaberleriDiğerleriManşet

IOTA, Oslo Üniversitesi ile ortaklık kurdu

Sponsorlu İçerik

IOTA Vakfı, IOTA DLT ile Norveç’te ve uluslararası araştırma ve yenilik projelerini desteklemek için Oslo Üniversitesi Bilişim Bölümü ile ortaklık kurdu.

IOTA Vakfı araştırma enstitüleri ve üniversitelerle işbirliğini genişletmeye devam ediyor. IOTA Vakfı, Tangle ve dijital güven konusunu araştırmak için Oslo Üniversitesi (UiO), özellikle Bilişim Bölümü ile bir ortaklık kurdu. Oslo Üniversitesi dünyanın en iyi 100 üniversitesinden biri. Önde gelen bir Avrupa üniversitesi ve Norveç’in en büyük üniversitesidir.

Açıklamaya göre, işbirliği “kamu otoritelerine ve büyüyen iş ekosistemine karşı araştırma kapasitesine ve şeffaflığa erişim” sağlayacak. Böylece IOTA‘nın kabulünü güçlendirecek. Buna ek olarak, Norveç, IOTA Vakfı’nın dahil olduğu çeşitli araştırma ve inovasyon girişimlerindeki gibi, önde gelen dijital ve sürdürülebilir bir ulus olmaya çalışıyor.

IOTA Vakfı, akıllı şehirler ve Endüstriyel IoT alanlarında, Pozitif Şehir Değişimi, Dig_IT, Sürdürülebilir Enerji İzlenebilirlik gibi girişimlere öncülük etti. IOTA Vakfı ve Oslo Üniversitesi arasındaki işbirliği, başlangıçta IOTA’nın merkezi olmayan dijital kimlik ve veri koruma düzenlemesi (GDPR) uyumuna odaklanacak.

Özellikle, araştırma, merkezi olmayan dijital kimlik platformu bağlamında IOTA teknolojileri için GDPR uyumluluğunu kolaylaştıracak. Ve teknik bir çözümün geliştirilmesine odaklanacak. Bu amaçla üniversitenin Bilişim Bölümü’nde IOTA DLT / Blockchain laboratuvarı kurulacak. Zamanla, IOTA Tangle ile bağlantılı temel araştırma girişimlerinin yanı sıra Norveç’teki ve uluslararası kamu-özel sektör ortaklıkları ile bağlantılı ortak araştırma ve yenilik projeleri uygulanacak.

IOTA Vakfı’nın açıklamasına göre, Oslo Üniversitesi Bilişim Bölümü Tangle Enterprise Edition çalışma grubuna katılacak.

Bitcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmelerden anlık haberdar olmak ister misiniz?>>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edin gelişmeleri kaçırmayın!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu