Altcoin HaberleriDiğerleriManşet

IOTA tabanlı uygulama, CODEVID19 Hackathon’unu kazandı

Sponsorlu İçerik

IOTA tabanlı Open Marketplace uygulaması CODEVID19 Hackathon’unun beşinci haftasını kazandı. Open Marketplace, yerel işletmeleri ve tüccarları tek bir yerde bir araya getirmeyi, Amazon ve Ebay gibi teknoloji devlerinin pazar gücünü azaltmayı amaçlayan merkezi olmayan bir pazar sunuyor.

CODEVID19 Hackathon’da, IOTA tabanlı Open Marketplace uygulaması beşinci haftanın en iyi uygulamaları arasında yarışmayı kazandı. CODEVID19, coronavirüsle mücadele etmek için merkezi olmayan uygulamaların geliştirilmesini amaçlayan küresel bir hackathon. Open Marketplace, coronavirüs gibi salgın zamanlarında ticareti çok daha kolay hale getirmeyi, Amazon ve Ebay gibi endüstri devleriyle rekabet edecek merkezi olmayan bir pazar sunuyor.

Open Marketplace geliştirme ekibi, hem çevrimiçi ticaret hem de yerel dağıtım işinin Ebay veya Amazon gibi endüstri devleri tarafından baskın olmaya devam ettiğini açıkladı. Küçük işletmeler, ürünlerini piyasa liderlerinin web sitelerinde sunmalarına izin vermek için genellikle orantısız olarak yüksek ücretler ödüyorlar. Open Marketplace, alıcı ve satıcıları IOTA Tangle‘ye dayanan merkezi olmayan bir pazarda ücretsiz olarak bir araya getirerek bu sorunu çözecek.

Uygulama toplulukların aracılar olmadan teklifleri ve bilgileri değerlendirmesine, paylaşmasını ve kullanıcıların ve satıcıların gizliliğini ön plana çıkarıyor. Ayrıca, tüm satıcılar kendi fiyatlarını belirleyebiliyor ve piyasa ücretsiz olarak kullanılabileceğinden komisyon ödemelerine veya yüksek kayıt ücretlerini ortadan kaldırıyor.

Uygulama içinde, teslimat istekleri, tahmini süre ve kullanılabilir bütçe ayarlanabiliyor. Potansiyel bir alıcı bir ürün satın aldığında, tedarikçi faturanın fotoğrafını çekmeli ve alıcıya göndermeli. Alıcı daha sonra ödenmemiş miktarı ödeyerek satıcı ürünü mümkün olan en kısa sürede gönderecek.

Son uygulama sürümünün kısa sürede piyasaya sürülmesi ve ilgili tüm test kullanıcıları için mevcut olması bekleniyor.

IOTA’nın fiyatı son 24 saat içinde %3.09 artışla 0.1704 $’dan işlem görüyor. 473 milyon dolarlık bir piyasa değerine sahip olan IOTA, dünya çapındaki en büyük kripto para birimleri arasında 25. sırada yer alıyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu