Altcoin HaberleriDiğerleri

IOTA, TradeMark East Africa İle Ortaklık Kurdu!

Sponsorlu İçerik

Daha uygun maliyetli ve şeffaf bir tedarik zinciri oluşturmak için ünlü TradeMark East Africa organizasyonu IOTA Vakfı ile stratejik bir ortaklık kurdu. Ortaklığın bir parçası olarak IOTA Vakfı, hükümetler ve şirketler arasında veri alışverişi için bir altyapı geliştirecek.

IOTA Vakfı, TradeMark Doğu Afrika (TMEA) ile stratejik bir ortaklık kurduğunu açıkladı. Ortaklığın amacı, TMEA’ya IOTA‘nın dağıtılmış defter teknolojisini kullanarak ticareti geliştirme vizyonunda desteklemek. Ortaklık yoluyla TMEA, IOTA‘nın teknolojisinden yararlanmak için çeşitli girişimlerde bulunacak. Bir blog yazısı aracılığıyla IOTA Vakfı, ortaklığın “uzun vadeli bir titizlik süreci ve birkaç fikir üretme toplantısı” sonrasında gerçekleştiğini belirtti.

Girişimler, Doğu Afrika’daki ticaret koridorları boyunca veri yönetimini ve işbirliğini geliştirmek ve dijital değişimin hem büyük şirketlere hem de daha küçük perakendecilere fayda sağlaması için yeni yollar oluşturmak üzere tasarlandı. Ayrıca, IOTA kullanımının, son tüketici için daha uygun maliyetli ve şeffaf tedarik zincirleri sağlayarak Doğu Afrika ürünlerinin küresel rekabet gücünü artırması bekleniyor.

Bu amaçla, TMEA sekizden fazla ülke, kurum, ulusal hükümet, özel sektör ve Doğu Afrika sivil toplum kuruluşları ile çalışıyor. TMEA‘nın ve stratejik ortaklığın hedefi, Doğu Afrika’daki ticaret sistemini geliştirerek ticareti arttırmak, daha iyi bir ekonomi ve yoksulluğun azalmasına yol açmak. Ortaklığın odaklandığı ilk alan, devlet kurumları ve tüccarlar arasında ulusal sınırlar boyunca veri ve ticaret sertifikalarının değişmesi.

IOTA Tangle İle Şeffaf Tedarik Zinciri Oluşturmak

IOTA Vakfı‘nın belirttiği gibi, Afrika‘daki sınır ötesi ticarette kağıt belgeler ve manuel işlemler hakim. Doğrulama sırasında ihracatçı ülkede bir belgenin yayıncısı ile ithalatçı ülkenin gümrük idaresi arasında genellikle yüksek düzeyde güvensizlik söz konusu, bu da verimsizliklere ve gecikmelere yol açıyor.

İşbirliği ile bu sorunu çözmeyi ve kağıtsız ve daha verimli bir altyapı sağlamak amaçlanıyor. Ortaklığın vizyonu, üretilen ürünlerin ve gıda tedarik zincirlerinin ticaret sertifikalarını, olaylarını ve özelliklerini güvenilir ve güvenli bir şekilde saklayabilen ve iletebilen IOTA Tangle ile güvenli ve güvenilir bir tedarik zinciri altyapısı oluşturmak.

TMEA‘ya paralel olarak IOTA Vakfı, Doğu Afrika‘da, teknolojiyi ticaret ve tedarik zinciri amaçları için kullanmak isteyen IOTA‘nın teknolojisi ile şirketleri, start-up’ları ve geliştiricileri bir araya getirecek bir ekosistemi tanıtacak. Bunun bir parçası olarak, IOTA Vakfı dört yerel Kenya geliştiricisini eğitecek. Amaç, bölgede yerel halka IOTA yeniliklerine erişim sağlayacak ve böylece daha fazla kullanım örneği sağlayacak.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu