Altcoin HaberleriDiğerleriManşet

IOTA Vakfı, aylık ilerleme raporunu yayınladı

Sponsorlu İçerik

IOTA; Bee, IRI, Chrysalis ve Trinity Wallet gibi önemli projelerin daha da geliştirilmesi konusunda büyük ilerleme kaydettiğini açıkladı. Ayrıca, önümüzdeki haftalarda Akıllı Sözleşmelerin (Smart Contracts) geliştirilmesi için ayrıntılı bir yol haritası yayınlayacak.

IOTA Vakfı, ayda bir kez yayınladığı mevcut gelişme güncellemesinde Bee, IRI, Chrysalis ve Trinity Wallet projesinin ilerleyişi hakkında bilgi verdi. IOTA yol haritasını biraz değiştirdi ve bu özellikler kurumsal kullanım için yüksek talep göreceğinden yakında piyasaya sürülecek akıllı sözleşmeler gibi özelliklere odaklanıyor.

Chrysalis, Bee, IRI, Trinity ve GoShimmer önemli güncellemeler alıyor

Geliştirme ekibi, Hornet ekibi ile işbirliği içinde, ilk Chrysalis değişikliklerinin spesifikasyonlarını sonuçlandırmak için çalışmaların devam ettiğini bildirdi. Ayrıca Hornet node yazılımında otomatik yönlendirme test ediliyor. Autopeering, Hornet‘in bir sonraki sürümünde uygulanacak. Ekip ayrıca ilk Bee prototipi ile ilgili son çalışmayı da tamamlıyor. İlk iç testlerde Bee iyi sonuçlar verdi ve ilk dönüm noktasına başarıyla ulaştı. Bee, Core Client’ın Rust programlama dilindeki bir uygulama.

Geçen ay IRI 1.8.5. paket doğrulama kurallarındaki önemli değişiklikleri ve dolayısıyla bazı güvenlik açıklarını ortadan kaldırabilecek şekilde piyasaya sürüldü. Sürüm 1.8.6. daha da önemli güncellemeler alacak, diğerleri arasında anlık görüntüler öncekinden daha hızlı oluşturulacak. IRI 1.8.6. önümüzdeki hafta yayınlanacak.

IOTA şu anda endüstri ve iş dünyasında artan talepte olan önemli özellikler sağlamaya odaklanıyor. Bu nedenle IOTA, Katman 2 çözümü olarak yeni bir akıllı sözleşme yaklaşımı geliştiriyor, böylece Ethereum‘a benzer karmaşık işlevler Tangle‘da gerçekleştirilebilecek.

Trinity Ekibi, Unified Identity Protokolü‘nün geniş kapsamlı yeteneklerini göstermek için bir PoC uygulaması ve web sitesi oluşturulması üzerinde çalışıyor. Go-Shimmer ekibi, eklenen FPC protokolü aracılığıyla çakışma çözümü ile değer işlemlerini destekleyen başka bileşenler geliştiriyor. GoShimmer’ın yeni versiyonunun Haziran ayının ilk yarısında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

IOTA Streams‘in (eski adıyla MAM olarak bilinen) kısa süre önce yayınlanan alfa sürümü, tüm katılımcıların yeni özellikleri ayrıntılı olarak test etmelerine ve geri bildirimde bulunmalarına olanak tanıyan kapsamlı dokümantasyon alacak. Ekip ayrıca yeni Permanode için CLI işlevselliğini tamamlamaya çalışıyor. Bu, özel bir çalışma zamanı ortamı yerine Rust Tokyo çalışma zamanı ortamı kullanılarak yapılacak. Permanode‘nun yeni versiyonunun Mayıs sonunda veya en geç Haziran ayının ilk yarısında yayınlanması bekleniyor.

IOTA fiyatı son 24 saatte %1.34 oranında artarak 0.1727 $’dan işlem görüyor. 480 milyon dolarlık bir piyasa değerine sahip olan IOTA, 25. sırada yer alıyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu