Altcoin HaberleriDiğerleriManşet

IOTA ve Pickert, imalat endüstrisi için çözüm sunuyor

Sponsorlu İçerik

Pickert & Partner GmbH ve IOTA Vakfı, akıllı imalat endüstrisinde hatasız üretim için Tangle teknolojisini kullanan bir çözüm geliştirdi. Geliştirilen çözüm, üretim ve kullanım döngüsüne ait verilerin IOTA Tangle ile değiştirilemez bir şekilde saklanmasını sağlıyor.

Alman yazılım şirketi Pickert & Partner GmbH, akıllı imalat endüstrisinde dijital ikizler ve IOTA Tangle kullanarak sıfır hata üretimi için IOTA Vakfı ile birlikte çalışıyor. Dijital ikizlerin yaratılmasında uzmanlaşan ve dünya çapında 215.000’den fazla kullanıcısı ve 380 müşterisi bulunan Pickert, güven ve merkezi olmayan verilerin daha sonraki değişikliklerini önlemek için işlemlerini genişletmek üzere IOTA Tangle entegrasyonunu kullanmak istiyor.

Çözümün amacı, bir ürünün üretim sürecinde yani sadece üretim sırasında değil, ötesinde de verilerin izlenebilirliğini sağlamak. Nihai hedef, bir gün sadece kusursuz ürünlerin üretilmesini sağlamak, yani aşırı ısınan cep telefonu bataryaları veya kusurlu çamaşır makinelerine son vermek. Eğer bu başarılırsa, sıfır hata üretimi olacak.

Pickert ve IOTA’nın çözümü

Tasarlanan çözümde, ilgili tüm veriler sadece izleme için kullanılmayacak, aynı zamanda her bir ürüne ve benzersiz seri numarasına ayrı ayrı atanacak ve izlenebilirlik nedenleriyle Tangle‘de saklanacak. Bu, her bir ürün için dijital bir ikiz oluşturuyor ve daha sonra hataları daha kolay aramayı, tanımlamayı ve analiz etmeyi mümkün kılacak.

Hatanın nedeninin bilinmesi, gelecekte hatanın önlenmesini de kolaylaştıracak. Dijital ikiz IOTA Tangle üzerinde saklandığından değiştirilemez, yani kanıt olarak da kullanılabilir. Bu, yönetmeliklerin gözlemlenip gözlemlenmediği veya aynı zamanda hatanın nedeninin belirlenmesi gereken bir şikayet veya hatırlama söz konusu olduğunda kesin çözüm sunacak.

Somut olarak, Pickert ve IOTA Vakfı tarafından tasarlanan teknoloji, üretim sırasında veri üretilecek ve toplanacak şekilde çalışıyor. Bir işlem adımı tamamlandığında, Pickert‘ın ZERO hataları, verileri IOTA Connector aracılığıyla Tangle‘ye gönderecek.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu