Altcoin HaberleriDiğerleriManşet

İtalyan tarım şirketleri VeChain Blockchain’ini kullanacak

Sponsorlu İçerik

300’den fazla İtalyan tarım şirketi, VeChain Blockchain’ini kullanacak. Coldiretti ve Princes Industrie Alimentari, sebze tedarik zincirini VeChain teknolojisiyle izlemek için güçlerini birleştirdi. Coldiretti, İtalyan tarımını temsil eden ve destekleyen en büyük dernek. Princes Industrie Alimentari, İtalya’nın Foggia kentinde Avrupa’nın en büyük domates tesisini işleten bir şirket.

Dernek ve şirket, “Made in Italy” kalite etiketini desteklemek için üç yıllık tedarik zinciri anlaşmasının bir parçası olarak sözleşme imzaladı. Çeşitli girişimler arasında çiftçiler derneği ve şirket, VeChainThor Blockchain’ine dayanan dijital platform geliştiriyor.

Proje, Pier Luigi Romiti liderliğindeki Coldiretti’nin bir girişimi olan Tokenfarm tarafından yönetiliyor. Projenin amacı, tüm ürünleri takip etmeyi ve böylece kaliteyi iyileştirmeyi mümkün kılmak. Proje bir buçuk yıldır geliştirme aşamasında. Teslimatları izlemek için VeChain tabanlı Blockchain platformunu 300 şirket, 17 kooperatif ve altı üretici birliği kullanacak.

Romiti’nin belirttiği gibi, COVID-19 döneminde çiftçiler, platformun kullanımı ve VeChain Blockchain’ine üretim verilerinin eklenmesi konusunda eğitildi.

Tokenfarm CEO’sunun yaptığı açıklamaya göre projenin ilk testleri başarılı oldu. Coldiretti, bunun İtalya’da yüksek kaliteli domatesleri garanti etmenin doğru yolu olduğunu söyledi. Ayrıca, Romiti’nin belirttiği gibi, VeChain Blockchain’i, domateslerin gerekli etik standartlara uygun çiftliklerden geldiğini garanti etmeyi amaçlıyor.

”Açıkçası birkaç yıl boyunca açık bir deney olacak. Çünkü, ortağımız Vechain ile Blockchain’i mükemmelleştirmek zorundayız. Ancak bu arada, ilk deneme bizi bunun doğru yol olduğuna ikna etti. Domates için daha fazla ödeme yapıyoruz ve kalitesini garanti ediyoruz.”

VeChain’in İtalya’da kabulü

Haziran başında 70 yıldan fazla deneyime sahip İtalyan gıda şirketi ICAB La Fiammante, DNV GL ve VeChain tarafından ortak geliştirilen My Story ™ izlenebilirlik çözümünü kullanacağını açıkladı. VeChainThor Blockchain’i, İtalyan domateslerinin üretimi ve taşınması hakkında bilgi kaydetmek için pilot projenin bir parçası olarak kullanılıyor.

My Story ™, üretim noktasından son kullanıcıya kadar her türlü ürünü belgelemek ve izlemek için kullanılabilen, Blockchain tabanlı bir izleme platformu.

Altcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu