Altcoin HaberleriDiğerleriManşet

”Kriz Sırasında Kripto Paralar Güvenli Bir Liman Olacak”

Sponsorlu İçerik

John McAfee, gizlilik odaklı kripto paraların yatırımcıları fiat para birimlerinin aşırı enflasyonundan koruyabileceğini düşünüyor.

Siber güvenlik uzmanı ve Bitcoin boğası John McAfee, Monero gibi tanınmış gizlilik odaklı kripto para biriminin yanı sıra, Safex ve Apollo gibi daha az bilinen gizlilik odaklı kripto paraların, yaklaşmakta olan mali kriz sırasında güvenli liman arayan yatırımcılar için mükemmel bir seçim olabileceğine inanıyor.

Yeni coronavirüsün yarattığı tehdidi rutin olarak küçümseyen McAfee, devam eden karantinanın küresel ekonomiye zarar vereceğine inanıyor.

John McAfee, 2020’nin sonuna kadar BTC fiyatının 1 Milyon $’a ulaşabileceğini tahmin ettikten sonra Ocak ayı başında fikrini değiştirdi. Dahası, Bitcoin‘in eski bir teknolojiye sahip olduğunu, gizlilik ve akıllı sözleşmelere sahip yeni Blockchain projelerinin etkili bir şekilde yerini alacağını belirtti. BTC‘nin sektörün geleceği olmayacağı iddiasını desteklemek için Ford Model T ile karşılaştırdı. 

O zamanlar, Monero‘nun yeni favori kripto para birimi olduğunu söyledi, en son tweet’ine dahil etti.  

Gizlilik Odaklı Kripto Paralar

Gizlilik odaklı kripto paralar son zamanlarda endüstrinin en çok tartışılan konularından biri. Bunun nedeni ise, gizlilik odaklı kripto paralarla yapılan hiçbir işlemin ne kadar miktarda olduğu ve hangi hesaplardan yapıldığının takip edilemez ve izlenemez olması.

İşlemlerde mahremiyet sağlayan bu kripto paralar ülkelerin dikkatini çekmeyi başardı. Bunun en büyük nedeni ise, kara para aklama ve terör finansmanı gibi amaçlar doğrultusunda kullanıma uygun olmaları. Bazı kripto para borsaları ise bu kripto paraları listelemeyerek kullanımını önlüyor.

En çok bilinenler arasında: Monero (XMR), Zcash (ZEC), Dash (DASH) Verge (XVG), Komodo (KMD), Grin (GRIN), Beam (BEAM) ve ZClassic (ZCL).

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu