Altcoin HaberleriDiğerleriSon Dakika

Maker, Ticari Markalarını Bağımsız Vakfa Taşıyor

Sponsorlu İçerik

MakerDAO‘nun arkasındaki kar amacı gütmeyen kuruluş olan Maker Vakfı, hem Maker hem de Dai stabilcoin markalarını Danimarka merkezli bağımsız bir vakfa devrettiğini açıkladı.

Duyuruya göre, Dai Vakfı adı verilen yeni vakıf, Maker Protokolü bileşenleri için açık kaynaklı yazılım fikri mülkiyetini alacak. Ticari markaların transferine ek olarak, Maker Vakfı yazılım IP’sini de taşıyacağını açıkladı.

Duyuru:

“Dai Vakfı, MakerDAO sisteminin temelini oluşturan ve tek bir kâr amaçlı kuruluş tarafından devralınmaması veya devredilmemesi gereken bazı maddi olmayan varlıkları korumak için oluşturulmuştur.”

Maker Vakfı’nın CEO’su Rune Christensen:

“Maker protokolünün ademi merkeziyetçiliğini sürdürmek ve desteklemek için kararlı olduğumuzu ve ticari markaların ve fikri mülkiyetin Daı Vakfı’na aktarılmasının, topluluğun bu varlıkların korunduğundan ve Maker Vakfı’nın sınırlı ömrünün ötesinde Maker protokolünün yararına kullanılacağından emin olabilirsiniz.”

Dai Vakfı’nın işletme giderleri başlangıçta Maker Vakfı’ndan yapılacak bir bağışla karşılanacak. Kasım 2019’da MakerDAO, çok taraflı teminat için Dai stabilcoinini başlattı ve kullanıcıların teminat olarak çeşitli varlıkları kullanarak yeni Dai oluşturmasına izin verdi. Bununla birlikte, Dai Tasarruf Oranı (Dai) geldi, bu da kullanıcıların Dai varlıklarına ilgi göstermesini sağladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu