Altcoin HaberleriDiğerleriManşet

MATIC Düşüşünde Sorumlu Kim?

Sponsorlu İçerik

MATIC, Binance Launchpad‘deki İlk Borsa Teklifini (IEO) alan en popüler projelerden biri ve katılma şansı olanlar ciddi kazançlar sağladı. Ancak bu gece aniden düşüşe geçti.  MATIC, 3 saat içinde değerinin neredeyse % 70‘ini kaybetti. MATIC ekibi, kripto para topluluğunun ve yatırımcıların sert eleştirilerine maruz kaldı. Changpeng Zhao, ekibin suçlu olmadığını ve düşüş sebebinin büyük tüccarlardan kaynaklandığını iddia etti.

Geçtiğimiz birkaç hafta boyunca, MATIC, BTC‘ye karşı % 75′ten fazla değer kazanarak ciddi bir yükseliş eğilimindeydi. Bu ani düşüşten dolayı, değerinin %70‘inden fazlasını kaybederek yükseliş momentumu sona erdi.

MATIC yaklaşık 0.00000567BTC‘den 0.00000153BTC‘ye düştü. Kripto para düştüğü yerden iyileşme göstermesine rağmen, USDT karşısında işlem yaparken neredeyse aynı.

Aniden Düşmesinin Sebebi Ne?

MATIC’in son birkaç haftalık olumlu performansı göz önüne alındığında, bu ani düşme şaşkınlık yarattı. Topluluğun hızlı tepki vermesi ve olası nedenleri aramaya başlamasından dolayı bir takım söylentilerin ortaya çıkmasına neden oldu. Söylentiler, Matic Network Vakfı‘nın toplam arzın yaklaşık % 15′ini (düşüş sırada 67 Milyon $ değerinde) tasfiye için Binance‘ye devrettiği iddiaları başladı.

MATIC kurucularından olan Sandeep Nailwal, suçlamaları reddetti. Ayrıca düşüşün sebebinin araştırıldığını ve  projenin ayrıntılı analizini yayınlayacağını sözlerine ekledi.

Binance borsasının CEO’su Changpeng Zhao, Nailwal’ı destekliyor.  Büyük yatırımcıların satış yapmasıyla küçük yatırımcıların paniğe kapılmasına ve bunun da büyük çaplı bir düşüşe neden olduğunu savunuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu