Altcoin HaberleriDiğerleriManşet

Milyar Dolarlık Piyasada IOTA

Sponsorlu İçerik

IOTA geliştiricisi Daniel D. Barber, IOTA Tangle‘nin sanat pazarında kullanılabileceği yeni bir durumu açıklığa kavuşturdu.

IOTA Tangle, oldukça karmaşık endüstriyel süreçlerden basit veri üretimi ve hazırlanmasına kadar birçok farklı kullanım durumu sunuyor. IOTA geliştiricisi Daniel D. Barber, Tangle’nin sanatçıların ürünlerinin gerçekliğini doğrulamak ve gelecekteki satışlardan yararlanmaya devam etmek için nasıl kullanılabileceğini paylaştı.

Barber, Entanglement adını verdiği bir süreç geliştirdi. Amaç, bir sanat eserinin kökeni hakkında tarihsel bir fikir birliği oluşturmak. Bu süreçte, bilgisayar korsanlarının manipüle edemeyeceği kadar büyük olacak miktarda veriyi temsil eden, Tangle üzerinde birçok bilgi depolanacak.

Sanatçılar, sanat değerleri ve koleksiyoncular hakkında bilgi içeren çevrimiçi veritabanı gibi çeşitli kaynaklardan bilgi içeren kapsamlı bir kayıt oluşturmalılar. Dolaşımdaki işlemler kabul edilmeli ve sanatçıların girişleri mümkün olmalı. Burada kullanılan veriler akıllı telefon uygulamaları için kullanılabilir hale getirilebilir.

Kullanıcılar ve potansiyel alıcılar, sadece bir QR kodunu tarayarak ve böylece bir ürünün orijinalliğini doğrulayarak daha fazla bilgi edinebilecekler. Barber‘a göre, pahalı sanat ürünlerinin kökeni ve özgünlüğü, tarihsel uzlaşma ile meşrulaştırılmalı.

Daniel D. Barber:

”Kayıt defterinde tutulan bilgiler, sanatçının tüm sanat eserlerine ve bu sanat eserlerinden koleksiyoncularına değişmez bir yol sağlar. Sanatçı profilindeki diğer sanat eserlerinin meşruiyeti, sorgulanan sanat eserinin girişine meşruiyet kazandıracak (her işlemle birlikte yeni sanat eserleri, satışlar, yer değişiklikleri gibi). Hem sanatçının hem de sanat eserinin meşruluğu güçlendirilecek. Ben buna Entanglement diyorum.”

IOTA‘nın VeChain gibi piyasada bulunan Blockchain projelerine göre en büyük avantajı, IOTA‘nın önümüzdeki yıllarda giderek daha fazla pazara sunulacak olan kuantum bilgisayarlara karşı dayanıklı olması.

Sanatçılar ayrıca eşyalarını kendileri satarak maddi olarak da yararlanabilirler. Uygulamanın kullanıcıları, satış fiyatının küçük bir yüzdesini üreticiye MIOTA şeklinde aktarmayı kabul edebilir. Akıllı sözleşmeler ve bir kayıt uygulaması kullanarak sanatçı, sanat eserinin değeri artarsa orantılı olarak kâr edebilirler.

Son 24 saat içinde MIOTA‘nın fiyatı % 6.14 düşerek 0.1374 $ ‘dan işlem görüyor. 382 Milyon $’lık piyasa değerine sahip olan MIOTA, dünya çapında en büyük kripto para birimleri arasında 24. sırada yer alıyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu