Altcoin HaberleriDiğerleriManşet

Monero, Darkweb’de kullanılan en popüler kripto para oldu

Sponsorlu İçerik

Europol’e göre, gizliliği artıran cüzdan hizmetleri ve kripto para birimleri, siber suç alanındaki en büyük tehditlerdir. Ayrıca, Avrupa emniyet teşkilatı, Monero’nun Darkweb’de bir işlem aracı olarak çok popüler hale geldiğini belirtti.

Europol, IOCTA raporunun 2020 baskısında, gizlilikle entegre kripto para karıştırma hizmetlerini çağımızın en büyük siber suç tehditlerinden biri olarak adlandırdı. Ayrıca Monero, Darkweb işlemleri için fiili kripto para olma sürecinde. Ajans, bir sonraki popüler alternatiflerin Zcash ve Dash olduğunu belirtti.

Europol, 2020 İnternet Organize Suç Tehdit Değerlendirmesi raporunda, Wasabi ve Samourai cüzdanları gibi gizlilik odaklı kripto para karıştırma hizmetlerini “en önemli tehditlerden” biri olarak adlandırdı.

Monero, Darkweb işlemlerindeki en popüler kripto para

Europol, dünya çapında çok sayıda siber suç faaliyetine ilişkin ayrıntılı gözleminde, Darkweb etkileşimlerinde kripto paralarının kullanımına dikkat çekti. Ajans, başlangıçta, karanlık yeraltı çevrimiçi pazarlarının bağımlı olduğu şeyin Bitcoin olduğunu söyledi. Ancak yıllar geçtikçe odak, Litecoin, Ethereum, Monero, Zcash ve Dash gibi kripto paralara doğru kaydı.

Ancak Europol önemli bir gelişme kaydetti. Gizlilik odaklı tüm kripto paralar arasında Monero, Darkweb işlemleri söz konusu olduğunda yavaş yavaş üstünlük kazanmaya başladı. Tercih sırasına göre, Monero’yu Zcash ve Dash takip ediyor.

Monero özellikle diğer ajansların da radarında. Geçen hafta, blockchain analiz şirketi Chainalysis, XMR işlemlerini takip etmek için IRS’den 625.000 dolarlık bir sözleşme kazandı.

Bu raporun yayınlanması Monero’nun fiyatını hiç etkilemedi. Çünkü, gizlilik odaklı kripto para, son 7 günde %19 ve son 24 saatte %4.4 arttı.

Altcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu