Altcoin HaberleriDiğerleriManşet

Rusya’da kripto para destekli ilk banka kredisi kullanıldı

Sponsorlu İçerik

Bir Rus işadamı kripto para birimi WAVES‘i teminat olarak kullanarak bankadan kredi aldı. Ülkenin kripto paralarla ilgili belirsiz düzenleme statüsü nedeniyle, yerel avukatlar bu tür işlemlerin gelecekte yasal olarak ilerleyip ilerlemeyeceğini tartıştılar.

Rusya’daki ilk kripto para destekli banka kredisi

Waves’in kurucusu ve CEO’su Alexander Ivanov haberi doğruladı. Rusya’da ilk kez bir banka, kripto para ile teminat altına alınan bir krediyi onayladı.

Merkezi Çek Cumhuriyeti’nin Prag şehrinde bulunan Expobank, krediyi Waves tokenleri ile güvence altına alınan bireysel bir banka kredi anlaşmasının imzalanması yoluyla verdi. Bankanın hukuk departmanı başkanı Tanzila Yandieva, işlemleri hem hukuk hem de bankacılık camiası için doğası gereği bir emsal olarak nitelendirdi.

Rusya, kripto para kullanımına ilişkin henüz net düzenlemeler getirmemiş olsa da, yerel avukat Yuri Brisov, “Waves token, Rusya’da kesinlikle yasal olarak kullanılabilir” dedi. O ve birkaç başka avukat, benzer işlemlerin yakında yerel mevzuat kapsamında yapılandırılabileceğine inanıyor.

Ancak avukat Denis Durashkin, yeterli yasal düzenlemelerin ve gerekli altyapısının eksikliğinin büyük kurumsal oyuncuların bu tür işlemlere katılmasını engellediğini iddia etti.

Waves’in son gelişmeleri ve fiyat performansı

Blockchain tabanlı Waves şirketi, merkeziyetsiz finans (DeFi) sektöründe kitlesel benimsenmeyi artırmak için Tron ile ortaklık kurdu. İki firma, ilgili DLT ağlarına bağlanmak için bir üçüncü taraf kullanmayı planlıyor.

WAVES, 2020’de ve özellikle son birkaç hafta içinde büyük bir boğa koşusu yaşadı. Kripto para, 2020 yılına yaklaşık 1 dolardan girdi ve Şubat ortasına kadar %80 arttı. Ancak, COVID-19 salgınının en yoğun günleri onu yıllık en düşük seviyesi olan 0.60 dolara düşürdü.

WAVES, Temmuz sonunda 1.50 dolara ulaşarak kayıplarını oldukça hızlı bir şekilde telafi etmeyi başardı. Sonraki haftalarda ve Tron ortaklığından sonra WAVES, iki yılın en yüksek seviyesi olan 4.60 dolara yükseldi. Son 24 saatte ise 4 dolara kadar geriledi.

Altcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu