Altcoin HaberleriDiğerleriManşet

SOCIETY2, IOTA tabanlı, merkezi olmayan sosyal ağı duyurdu

Sponsorlu İçerik

SOCIETY2, IOTA’nın Dağıtılmış Defter Teknolojisine dayalı sosyal ağların oluşturulmasını sağlayan bir ekosistem. Ekosistem, kullanıcılara sosyal ağlardaki verileri, gizlilikleri, reklamları ve kimlikleri üzerinde kontrol sağlayacak.

Bir dizi skandaldan sonra, geleneksel sosyal ağlar birçok kullanıcının güvenini kaybetti. Aynı zamanda, bu platformlar insanların günlük yaşamlarının önemli bir parçası haline geldi. Bu uyuşmazlığın üstesinden gelmek için SOCIETY2 ekibi, IOTA teknolojisini kullanarak kullanıcılara veri, gizlilik ve kimlik kontrolü sağlayan bir ekosistem önerdi.

IOTA’nın Dağıtılmış Defter teknolojisi üzerine kurulu SOCIETY2, merkezi olmayan sosyal ağların (DeSM) oluşturulmasına olanak tanıyor. Ethereum ekosisteminde devrim yaratan Merkezi Olmayan Finans‘ın (DeFi) tanıtımından sonra SOCIETY2, “finansmanın ötesinde” bir sonraki adımı atmaya çalışıyor. Amacı basit; sosyal ağ kullanıcılarının seçimlerini geri kazanmalarına izin vermek ve internette paylaştıkları içerik ve bilgiler üzerinde kullanıcılara kontrol sağlamak.

SOCIETY2, kullanıcılarının bilgilerini merkezileştiren ve onları kontrolün gücünden mahrum eden geleneksel sosyal medyaya bir alternatif olarak tasarlandı. Öte yandan SOCIETY2 ekosistemi kullanıcılarına özgürlük, seçim ve kontrol sunuyor.

IOTA’nın Dağıtılmış Defter Teknolojisini kullanarak kullanıcı verileri güvenli ve güvenilir bir şekilde saklanACAK. Ayrıca, bilgi taşınabilir olacak. Bu, SOCIETY2 üzerinde oluşturulan bir sosyal ağdan memnun olmayan bir kullanıcının kolayca başka bir ağa geçebileceği anlamına geliyor. Bu, IOTA‘nın Merkezi Olmayan Kimliğini (DID) kullanarak mümkün olacak. DID yalnızca bir kez oluşturulur ve kullanıcıların veya içerik oluşturucuların verilerinin bir kısmını veya tamamını SOCIETY2‘deki diğer uygulamalarla veya sosyal ağlarla paylaşmasına olanak tanıyacak.

Bu nedenle, kullanıcılar istedikleri gizlilik düzeyini şeffaf ve açık bir şekilde seçebilecekler. SOCIETY2 geliştirme başkanına Ben Royce‘a göre, özel olarak işaretlenmiş her şey kriptografik olarak saklanacak. Buna ek olarak, kullanıcılar reklamları görmek isteyip istemediklerini seçebilecekler ve yaptıklarında ödüllendirilecekler.

SOCIETY2 ile kullanıcılar kendi sosyal ağlarını da oluşturabilecekler ve yönetebilecekler. SOCIETY2 bunu IOTA Streams çerçevesi aracılığıyla sağlayacak.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu