Altcoin HaberleriDiğerleriManşet

Stellar işlemleri yasadışı faaliyetler için izlenecek

Sponsorlu İçerik

Stellar Geliştirme Vakfı, kripto para şirketleri ve finansal kurumlar için risk yönetimi çözümleri sunan bir şirket olan Elliptic ile işbirliği yaptığını duyurdu. İşbirliği, Elliptic‘in herhangi bir yasadışı faaliyet için Stellar ağını izlemesine izin verecek.

Stellar Geliştirme Vakfı, kripto para şirketleri ve finansal kurumlar için bir risk yönetimi çözümü şirketi olan Elliptic ile işbirliğini açıkladı. Açıklamaya göre, işbirliği Stellar ağına daha fazla güven ve güvenlik getirmeyi amaçlıyor.

Bunu başarmak için, Elliptic’in dünyadaki ilk XLM işlemi ve XLM için cüzdan tarama özellikleri kullanıma sunuldu. Ek olarak, kripto para risk şirketi XLM cüzdanları için tarama yetenekleri başlattı. Bu ürünler aylar boyunca, Stellar‘ın Elliptic‘i desteklemesine izin veren bir altyapı ile geliştirildi. Risk yönetimi şirketi, ağını derin web aramaları için izlemek, kara para aklama işlemlerini belirlemek ve XLM hesaplarını bilinen varlıklara bağlayan önemli verileri toplamak için yeteneklerini kullanacak.

Daha güvenli bir Stellar ağı için daha az gizlilik

Elliptic hizmetleri 30 Nisan 2020’den beri mevcut. Şirket Wells Fargo Strategic Capital, SBI Group ve Santander Innoventures gibi büyük yatırımcılar tarafından destekleniyor. Basın açıklamasına göre, Elliptic’in izleme yazılımı Stellar Lumens ile uyumlu olacak. Elliptic hizmetleri finansal kurumların, işletmelerin ve düzenleyicilerin borsalardaki ve diğer kuruluşlardaki yasadışı faaliyetleri belirlemelerini sağlıyor.

Ancak, topluluğun bazı üyeleri işbirliğini eleştirdi. Geçen yıl, Elliptic, şirketin Coinbase müşterilerinin özel verilerini satmakla suçlandığı zaman bir skandala karışmıştı. Dolayısıyla, Stellar ağındaki kullanıcıların ve geliştiricilerin tepkisiyle karşı karşıya kaldı.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu