Altcoin HaberleriDiğerleri

Stellar Lumens dijital doların temeli olmayı hedefliyor

Sponsorlu İçerik

Stellar Geliştirme Vakfı’nın CEO’su Denelle Dixon, geleneksel finansal sistemdeki yenilik eksikliğini eleştirdi ve Stellar Lumens Blockchain’ini dijital dolar için bir temel olarak önerdi. Hükümetler ve kurumlar COVID-19 pandemik krizinin neden olduğu para ihraç etmek için yeni yollar ararken, Dixon Stellar ağının bir CBDC gibi dijital para başlatmak için tasarlandığını vurguladı.

Stellar Geliştirme Vakfı (SDF) CEO’su Denelle Dixon, mevcut mali kriz hakkında Consensus Distributed etkinliğinde konuştu. Dixon, finansal sistemde çok az yenilik olduğunu ve inovasyon eksikliği nedeniyle savunmasız olduğunu belirtti.

Denelle Dixon:

”Mevcut finansal altyapı modası geçmiş olup, onlarca yıldır değişmeyen modellerle çalışıyor. Bu pandemi bağlamında, kağıt para kontrolleri için kaç kişinin haftalarca beklediğine bakın.”

ABD ve Kanada gibi birçok ülke vatandaşlarına doğrudan karşılıksız destek vermeye karar verdi. Bununla birlikte, önlemin uygulanması için en uygun yol tartışılırken önlem ertelendi. Bu bağlamda Dixon, Stellar Lumens ağının bir dijital dolar ve bir merkez bankası tarafından verilen herhangi bir dijital para ihraç etmek için en uygun platform olduğunu söyledi.

Krizin sonucu ve COVID-19 salgınının dünyaya getirebileceği potansiyel değişiklikler de Blockchain sektörü için bir fırsat olabilir. Bununla birlikte, Facebook‘un Libra projesinde olduğu gibi Stellar gibi projelere karşı daha fazla düzenleme olasılığı var.

Denelle Dixon:

”Ağ katmanı internete çok benzer, düzenlenmemelidir. Stellar’ın kendisi, herkesin üzerine inşa edebileceği bir katman, bu yüzden bununla ilgili bir düzenleme görmüyorum.”

Dijital dolar ihracı hala çok uzak

Öte yandan, Stellar‘ın kurucu ortağı Jed McCaleb, Stellar Ağı‘nın bir CBDC’nin temeli olarak tasarlanmasına rağmen, bu olasılığın hala çok uzak olduğunu söyledi. Yine de McCaleb, SDG‘nin bu olasılığı araştırmak için hükümetlerle teması sürdürdüğünü açıkladı.

Jed McCaleb:

”Dünyadaki birkaç hükümetle CBDC’ler hakkında konuştuk. Hala bunun için oldukça erken olduğunu düşünüyorum. Özellikle bu şeyleri halka açık bir zincirde yayınlamaları için erken, çünkü onu kontrol etmek istiyorlar. Yani, hala tüm CBDC hikayesinin çok uzakta olduğunu düşünüyorum.”

Bununla birlikte, Stellar Lumens, dijital dolar gibi bir CBDC çıkarması önerilen tek platform değil. Blockchain Hyperledger konsorsiyumu ve eThaler projesi, bir başka uygulanabilir seçenek. EThaler projesi, merkez bankasının Ethereum Blockchain’in de dijital bir para birimi vermesine izin vermek için tasarlandı. Bununla birlikte, Stellar’ın kurucu ortağının belirttiği gibi, bir kamu ağında bir CBDC verilmesi çok uzak bir olasılık olmaya devam ediyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu