Altcoin HaberleriDiğerleriManşet

Stellar Lumens Vakfı, Üç Aylık Raporunu Yayınladı

Sponsorlu İçerik

Stellar Lumens Vakfı, ağın sürekli büyümesini ve ortalama 5.5 saniyelik işlem süresini gösteren üç aylık bir rapor yayınladı. Stellar, ilk çeyrekte önemli teknik ortaklıklar kurdu ve coronavirüs ile mücadelede yoğun bir şekilde yer aldı.

Stellar Lumens Vakfı (SDF) bu yılın ilk çeyreğindeki güncel gelişmeler hakkında bir rapor yayınladı. Hem topluluk hem de işbirliği ortakları ekosistemin daha da büyümesine önemli ölçüde katkıda bulunduğunu açıkladı. Hem işlem hacmi hem de kullanım 2019’un son çeyreğine göre daha da arttı.

Yüksek Ölçeklenebilirlik Ve Hızlı İşlem Onayı

Kayıtlı Stellar hesaplarının sayısı 4.614.261’den (4. Çeyrek) %1.79 düşüşle 4.531.632’ye geriledi. Buna karşılık, Stellar’ın merkezi olmayan borsadaki (XLM) ortalama işlem hacmi %8’in üzerinde bir artışla 3.231.673.996’dan 3.490.422.131’e yükseldi.

Stellar Ağı‘ndaki günlük operasyonlar 1.086.301.804’ten 2.319.330.319’a yükselerek %113’den fazla arttı ve mevcut oyuncuların ağı son çeyreğe göre daha fazla kullandığını gösteriyor. Buna ek olarak, ödeme sayısı 6.114.465’ten %1.75 oranında düşerek 6.007.446’ya geriledi.

Ayrıca yayınlanan veriler, Stellar ağında 5.5 saniye içinde bir işlemin doğrulandığını gösteriyor.

En son olarak Stellar, CoinQvest‘i sınır ötesi ödemeleri işlemek için Stellar Ağı‘nı kullanmaya ikna etti. Stellar, alıcının ve gönderenin ne kadar uzakta olduğuna bakılmaksızın çok düşük işlem ücreti ile saniyeler içinde milyonlarca doları taşıyabiliyor.

Stellar, bu yaz piyasaya sürülmesi planlanan kendi Stellar cüzdanının geliştirilmesi ve bu alandaki gelişmeleri ve ölçeklenebilirliği daha da geliştirmek için Settle Network, nTokens, Saldo, AnchorMXN ve AnchorARS ile işbirliği yaptı. Ayrıca, Doğu Afrika ve Güneydoğu Asya’daki varlığını genişletmeye devam edecek.

Geliştirme ekibi, başta zayıf ekonomileri olan ülkelerde kullanılabilen Stellar ağına dayanan stabilcoin’lerin potansiyel kullanım durumlarını araştırıyor. İlk çeyrekte SDF, Liechtenstein merkezli DSTOQ‘da 715.000 dolarlık ilk kurumsal yatırımını açıkladı. DSTOQ, menkul kıymetleri Stellar Blockchain‘inde tokenleştirecek ve gelişmekte olan pazarlara sunacak.

Fonların Kullanımı

Sermayenin çoğunluğu olan 323.955.710 XLM, Stellar Blockchain‘in doğrudan daha da geliştirilmesi için kullanıldı. Tüm ekosistemin gelişimine 20 milyondan fazla XLM yatırım yapıldı. Stellar tabanlı uygulamaların geliştirilmesine 500.000 XLM yatırım yapıldı.

Stellar‘ın pazarlamaya neredeyse hiç çaba göstermediği dikkat çekiyor. Ana odak noktası, teknolojinin ve ekosistemin daha da geliştirilmesi. Son olarak SDG, memo alanını kullanmadan gelecekte ödeme yapılmasını sağlayacak SEP-29 teklifini onayladı.

Mevcut krizde SDF, coronavirüs ile savaşmak için 2.5 milyon XLM bağışında bulunarak yardım kuruluşlarını da destekledi. Birkaç gün önce ilk 100.000 XLM, UNICEF’e, Tor projesine ve diğer özel kuruluşlara dağıtıldı. Ayrıca, topluluk resmi Lumenthropy bağış sayfası aracılığıyla da katkıda bulunabilir.

Stellar Lumens (XLM)’in fiyatı mevcut piyasa trendini takip ediyor ve son 24 saatte %3.55 düşüşle 0.048 $ ‘dan işlem görüyor. Piyasa değeri 978 milyon dolar olan Stellar, en büyük kripto para birimleri arasında 13. sırada yer alıyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu