Altcoin HaberleriDiğerleriManşet

Tezos, Fransa tarafından dijital euro deneyi için seçildi

Sponsorlu İçerik

Tezos Nomadic Labs, Societe Generale Forge tarafından dijital avro araştırma denemesi için seçildi.

Fransız yatırım bankası, bir teknoloji  start-up’ı olan Societe Generale Forge’yi merkez bankası dijital para birimi (CBDC) deneyi için Tezos ağını seçti. Şirket, Fransız merkez bankası Banque de France tarafından dijital bir euro geliştirmek üzere görevlendirildi.

Bitcoin Haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!

Fransız merkez bankası daha önce, bankalar arası ödemelerde CDBC’nin uygulanmasını test etmek için bir program başlatmıştı. Societe Generale Forge, merkez bankası tarafından davet edilen sekiz şirketten biriydi. O zamanki duyuruda, Fransız merkez bankası, deneyleri ilerletmek için önümüzdeki aylarda sekiz şirketle yakın çalışacağını da belirtti.

Dijital euro deneyi için Tezos seçildi

Societe Generale Forge, kalkınmaya yardımcı olacak teknoloji sağlayıcıları ve danışmanlarla merkez bankasının dijital para birimini kullanarak finansal menkul kıymetlerin dijital işleme ve tesliminin fizibilitesini incelemeyi amaçlıyor. Tezos ekosistemindeki en büyük geliştirme şirketlerinden biri olan ve Tezos protokolünün geliştirilmesinde yoğun olarak yer alan Nomadic Labs bu şirketlerden biridir.

Duyuruya göre, Societe Generale Forge birkaç nedenden dolayı Tezos’u seçti:

  • Zincir içi yönetim
  • Proof of stake konsensüs modeli
  • Doğrulanmış akıllı sözleşmeler

Tezos’un dijital euronun gelişiminde oynayacağı rolün ne olacağı henüz belli değil. Nitekim, Fransız merkez bankası başkanı François Villeroy de Galha’ya göre, Fransa kalkınmada öncü bir rol oynamak istiyor. Fransa’nın yanı sıra, karma özel ve kamu Blockchain (NEM)’i kullanan İtalya, Litvanya, Hollanda ve Avrupa Merkez Bankası gibi diğer Avrupa ülkeleri de şu anda Avrupa için bir CDBC oluşturulması üzerinde çalışıyor.

Altcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu