Altcoin HaberleriDiğerleriManşet

Tron, Waves ile ortaklık kurdu!

Sponsorlu İçerik

Tron, merkeziyetsiz finans (DeFi) alanında kitlesel kabulü sağlamak için Solidity ve Ride adlı iki Blockchain ağını birbirine bağlamak için Waves ile ortaklık kurdu. Tüm TRC-20 token’leri, zincirler arası iletişim ağı Gravity’nin yardımıyla Waves Blockchain’de mevcut olacak ve bunun tersi de geçerli olacak.

Tron ve Waves, DeFi alanındaki ana sorunlardan birini çözmeyi hedefliyor. Açıklama, DeFi protokollerinin artan benimsenme ve kullanım durumlarını vurgularken, aynı zamanda kitlesel benimsemenin önünde güçlü bir engel olduğu vurgulandı. Engel ise Blockchain sistemlerinin parçalanması, farklı ürünler ve hizmetler arasında zincirler arası iletişim eksikliği.

Özellikle kripto para ve DeFi alanı, daha fazla başarıya ulaşmak için daha derin entegrasyonlar gerektiriyor. Bu nedenle, Tron ve Waves işbirliği yapmaya karar verdi. Bu da tüm Blockchai’leri birleştirme çabasında büyük bir adım oldu.

İlgili DLT ağlarını birleştirme fikri doğru yönde atılmış bir adım gibi görünse de, iki Blockchain temelde farklı. Her ikisinin de farklı cüzdanları (TronLink ve Keeper) ve akıllı sözleşme dilleri (Solidity ve Ride) var.

Blockchain ve token-agnostik oracle ve çapraz zincir iletişim ağı Gravity’nin devreye girdiği yer burası. Gravity protokolü iki akıllı sözleşme dilini destekleyecek: Solidity ve Ride.

Ortaklık ne gibi fayda sağlayacak?

Gravity protokolü tarafından sağlanan köprü, şu anda Tron veya Waves ağlarında çalışan tüm ilgili tokenlerin daha derin zincirler arası bağlantı elde etmek için her iki zincir üzerinde çalışmasına izin verecek.

Diğer bir deyişle, Tron’un yerel kripto parası TRX, BitTorrent’in BTT’si, JST ve Tron-USDT gibi diğer tüm TRC-20 coin’leri gibi token’lar, sorunsuz merkeziyetsiz ağ geçitleri (Gravity swap) yoluyla Waves Blockchain’in de mevcut olacak.

Wave.exchange gibi Waves’in merkeziyetsiz borsalarında (DEX) listelenecekler. Sonuç olarak, Waves ekosistemindeki trader’lar ve geliştiriciler TRC-20 token’lerini alıp satabilecek, tutabilecek ve kullanabilecek.

Tersine, Waves ağını (WAVES, USDN, NSBT, WEST ve daha fazlası) kullanan token’ler, Tron Blockchain’in de bulunacak. Ek olarak Tron’un DEX ve DeFi hizmetlerinde otomatik olarak listelenecekler.

Stratejik ortaklığın bir başka sonucu, her iki ekosistemdeki geliştiricilerin, her iki ağda eşzamanlı olarak çalışacak. Gravity aracılığıyla diğer zincirlere genişletilebilecek çapraz zincir merkeziyetsiz uygulamalar (dApps) oluşturmasını sağlayacak.

Duyuruda ayrıca, Waves ve Tron arasındaki işbirliğinin kapsamının, araştırma ve prototiplemenin halihazırda devam ettiği yukarıdaki entegrasyonlar listesiyle sınırlı olmayacağı belirtildi.

Altcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu