Altcoin HaberleriDiğerleriManşet

VeChain, APAC Provenance Council’a katıldı

Sponsorlu İçerik

VeChain, Alipay ve Mastercard ile birlikte tedarik zinciri kimlik doğrulamasında Blockchain teknolojisini kullanmak için oluşturulan bir konsorsiyum olan APAC Provenance Council‘a katıldı.

APAC Provenance Council, Blockchain teknolojisi ile bir ürünün kalitesinin menşeini, varış noktasını ve kimlik doğrulamasını sağlamak için etkili çözümler sunmayı amaçlıyor. APAC, Asya-Pasifik bölgesindeki şarap, yiyecek ve diğer ürünlerin tam izlenebilirliğini sağlamaktan sorumlu olacak. Ancak, Çin ile Avustralya arasındaki ticarete özel olarak odaklanacak. Her yıl, bu iki ülkenin arasında 76 milyar dolarlık ticaret yapılıyor.

Çin’in dışında ticaret finansmanından Mastercard, Çin‘e gönderilen ürünler için ise Alipay Avustralya sorumlu olacak. Ürünler, açık Blockchain olarak VeChain, izne dayalı defter olarak ise Mastercard Provenance kullanılarak takip edilebilecek. Data Bridge şirketinin raporuna göre, VeChain Vakfı, Blockchain teknolojisinin uygulanmasında kilit rol oynayan IBM ve Microsoft gibi büyük oyuncularla birlikte yer alıyor. Rapora göre şirketler, çok fazla büyüme potansiyeli olan bir pazarda faaliyet gösteriyor.

Data Bridge, tarım ve gıda tedarik zincirinde Blockchain‘i yaygın olarak benimsenmesinin ve faydaları konusundaki artan farkındalığın pazar büyümesinin ana itici gücü olmasını bekliyor. Bu anlamda VeChain, Mastercard ve Alipay arasındaki bu işbirliği duyurusu geliyor.

Ortaklık, ticareti yapılan ürünlerin ödemeler için farklı avantajlara sahip olmasını sağlayacak. Konsorsiyum aracılığıyla, bir ürün parçalar halinde ödenebilecek; ürün Avustralya’dan ayrıldığında %30, Çin’deki gümrük kontrollerinden geçtiğinde %30 ve son varış noktasına teslim edildiğinde diğer %30’luk kısmı. Ayrıca, konsorsiyum üyeleri farklı ödeme yöntemlerine sahip olacaklar, bu hizmet dijital cüzdanları da içeriyor.

Konsorsiyumda Blockchain ve finans şirketlerinin yanı sıra gıda sektörü kuruluşları, paketleme ve etiket hizmeti sağlayıcıları da yer alıyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu