Altcoin HaberleriDiğerleriManşet

VeChain ve BMW otomatik güvenlik platformu geliştiriyor

Sponsorlu İçerik

VeChain, araçları sahtecilikten uzak tutan bir otomatik güvenlik platformu geliştirmek için Alman otomobil üreticisi BMW ile işbirliği yapıyor.

İki şirket, kilometre, onarımlar ve ek hizmetler gibi araç verilerini toplayacak olan Blockchain tabanlı merkeziyetsiz uygulama (dApp) VerifyCar‘ı piyasaya sürmeyi planlıyor. DApp, verileri güvende ve bozulmadan tutacak VeChainThor Blockchain’i üzerinde çalışacak.

Ayrıca BMW, VerifyCar kullanıcılarının toplanan veriler üzerinde daha fazla kontrole sahip olduğunu vurguladı.

“Uygulamaya erişerek, kullanıcı hangi verileri kime aktarmak istediğine karar verir. Örneğin potansiyel bir alıcı. Alıcılar, verileri “dijital parmak izleri” veya VeChain Blockchain’indeki bilgiler ile karşılaştırabilir. Net veriler ve Blockchain eşleşmesindeki veriler eşleşirse, alıcı verilerin gerçek olduğunu bilir.”

Otomobil şirketi ayrıca kilometre gibi verilerin gerçek zamanlı olarak toplandığını ve BMW tarafından sağlanan donanımın yardımıyla VeChain’de saklandığını belirtti. Şirket, aracın kilometresini değiştirmeye çalışan bir otomobil sahibinin, yerel veriler Blockchain’de kaydedilen verilerle eşleşmeyeceği için açığa çıkacağını açıkladı.

BMW’ye göre VerifyCar, tüketicileri daha iyi bir fiyat elde etmek için kilometre gibi araç verilerini kasıtlı olarak manipüle eden satıcılardan korur. Otomotiv devi, veri manipülasyonunun satılan her bir araç için 3.000 avroya mal olduğunu tahmin ediyor.

Altcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu